Casa Albă: SUA nu vor anunţa o schimbare a politicii privind utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acţiune

Statele Unite nu intenţionează să anunţe vineri o nouă politică legată de Ucraina şi utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune pentru atacuri asupra unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, a declarat Casa Albă.

Urmărește
1410 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: SUA nu vor anunţa o schimbare a politicii privind utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acţiune

Nu există nicio modificare în poziţia noastră cu privire la furnizarea de capabilităţi de atac cu rază lungă de acţiune pentru Ucraina, pentru a fi utilizate în interiorul Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby.

„Nu m-aş aştepta la niciun anunţ major în această privinţă”, în urma discuţiilor de vineri dintre preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi premierul Marii Britanii, Keir Starmer, a spus Kirby, conform Reuters.

Biden şi Starmer se vor întâlni vineri  la Casa Albă.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le cere de luni de zile aliaţilor occidentali să permită Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acţiune, inclusiv ATACMS americane şi Storm Shadows britanice, în atacuri asupra unor ţinte în Rusia.

Kirby a declarat că Statele Unite iau în serios avertismentul preşedintelui Vladimir Putin că va considera Occidentul direct implicat în conflict dacă Ucraina va utiliza rachete cu rază lungă de acţiune fabricate în Occident pentru a ataca Rusia, dar că nu este vorba de o poziţie nouă din partea lui Putin.

„Aceasta nu este o retorică pe care să nu o fi auzit de la el înainte”, a spus Kirby. „El a dovedit în mod evident că este capabil de agresiune... aşa că, da, luăm aceste comentarii în serios”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici