Casele provizorii oferite sinistraţilor uraganului Katrina sunt cancerigene
Casele mobile puse la dispoziţia sinistraţilor uraganului Katrina, care a afectat în 2005 Statele Unite ale Americii, conţin cantităţi prea mari de substanţe cancerigene şi cele 39.000 de familii care trăiesc în ele trebuie mutate cât mai repede.
Casele provizorii oferite sinistraţilor uraganului Katrina sunt cancerigene
Acest anunţ al Centrului de control al bolilor (CDC) vine la câteva luni după ce autorităţile federale au spus de mai multe ori că aceste case ar fi sigure, în ciuda numeroaselor persoane care s-au plâns de diverse probleme de sănătate.
"În fiecare zi aflăm de câte un nou eşec al administraţiei Bush în ceea ce priveşte felul în care a acţionat în faţa uraganului Katrina", a spus candidatul democrat Barack Obama.
În opinia politicanului, în loc să aloce resursele necesare pentru a salva vieţi şi a construi case, administraţia a ales în md sistematic scalea mai simplă şi să ascundă adevărul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Simion: Nu ne eschivăm, este un protest al poporului român, noi doar oferim platforma legală
-
Serbia, între sancţiunile SUA şi criza gazelor: lovitură dublă pentru Belgrad
-
Weekend agitat din punct de vedere seismic în România.Cinci cutremure s-au produs începând de vineri
Agenţia americană pentru gestionarea crizelor, FEMA, a cumpărat în jur de 145.000 de case mobile pentru a le folosi ca adăposturi temporare pentru sinistraţii uraganului Katrina, uragan care a afectat o parte din Luisiana şi Mississippi, la sfârşitul lui august 2005. În jur de 1.500 de persoane şi-au pierdut atunci viaţa şi alte sute de mii au rămas fără casă.
Informaţii potrivit cărora în casele mobile există niveluri ridicate de formaldehidă, un produs cancerigen care, circulă din martie 2006, însă reprezentanţii FEMA nu au lansat analize, decât după deschiderea unei anchete din partea Congres-ului în vera lui 2007.
Aceste analize, începute în decembrie, au indicat că o rată medie de formaldehidă de cinci ori mai mare decât cea normală, au anunţat cei de la CDC. În aceste condiţii, creşte riscul de a face cancer în cazul oricărui individ care este expus la această substanţă pentru o perioadă mare de timp. Casele mobile sunt deseori locuri strâmte şi supraîncălzite, ceea ce creşte toxicitatea substanţei.
"Noi recomandăm ca toţi oamenii aflaţi în această situaţie să fie urgent mutaţi în locuinţe permanente", a indicat directoarea CDC, Julie Gerberding.
Ea a promis că CDC va elabora o fişă cu persoanele care au trăit în aceste medii periculoase penru a le urmări starea de sănătate pe o perioadă mai mare de timp. Responsabila a insistat şi asupra faptului că ocupanţii acestor cămine provizorii nu fumează înauntru. "Tabacul nu conţine doar formaldehidă, ci intensifică iritarea căilor respiratorii şi fac oamenii mai vulnerabili la efectele formaldehidei", a remarcat ea.
Luna trecută, FEMA a propus ca orice persoană care a suferă de vreo problemă cauzată de formaldehidă să se mute imediat într-un hotel sau motel.
"După aceste concluzii preliminare, FEMA va continua să ia măsuri ferme pentru siguranţa şi bunăstarea persoanelor care locuiesc în aceste case mobile, încercând să le găsească un loc de schimb", a zis şeful agenţiei, David Paulison.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO