- Home
- Externe
- LONDRA, (31.03.2015, 14:50)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Castelul Windsor se confruntă cu prima dispută sindicală din istoria sa
Angajaţii de la castelul Windsor, una dintre reşedinţele reginei Elizabeth a II-a, intenţionează să anuleze o serie de servicii pe care le prestează pentru turişti, precum vizitele cu ghid, din cauza unor dispute ce vizează salariile lor prea mici, a anunţat, luni, un sindicat britanic.
Urmărește
363 afișări
Castelul Windsor se confruntă cu prima dispută sindicală din istoria sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sindicatul Public and Commercial Services (PCS), în care sunt înscrişi 120 dintre cei 200 de angajaţi ai castelului Windsor, spune că aceasta va fi prima acţiune de tip sindical care va afecta funcţionarea Royal Household, structura organizatorică prestatoare de servicii pentru casa regală britanică, informează Reuters.
PCS spune că va cere membrilor săi de la castelul Windsor să voteze în această chestiune între 31 martie şi 14 aprilie şi, dacă aceştia vor decide să organizeze anumite acţiuni de tip sindical, o decizie va luată până la sfârşitul lunii viitoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
-
Avertisment Salvamont: muntele e un loc minunat, dar nu un podium de modă, nu fiţi iresponsabili
-
Avionul Azerbaijan Airlines prăbuşit în Kazahstan: Acuzaţii de doborâre cu rachetă rusească dar Kremlinul refuză să mai ofere informaţii
"Angajaţii sunt loiali patronului lor şi vor cu adevărat să asigure vizitatorilor un tratament regal", a declarat Mark Serwotka, liderul sindicatului PCS.
"Este scandalos faptul că angajaţii au salarii atât de îngrozitor de mici şi că li se cere să presteze gratuit anumite munci care aduc bani familiei regale", mai spune acesta.
Purtătoarea de cuvânt de la Royal Collection Trust, care administrează programele pentru turişti la castelul Windsor, spune că încasările obţinute din vânzări şi din taxele de intrare în castel erau utilizate pentru operaţiunile de îngrijire şi conservare a colecţiei de artă de la Windsor Castle, nefiind donate familiei regale.
PCS spune că angajaţii de la castelul Windsor au salarii mici şi fac uneori activităţi suplimentare care nu sunt plătite, inclusiv vizitarea cu ghid a castelului pentru turişti (care plătesc pentru aşa ceva), activităţi de traducere şi furnizarea primului ajutor.
Purtătoarea de cuvânt de la Royal Collection Trust, organizaţia pentru care lucrează angajaţii implicaţi în această dispută, spune că nu există riscul întreruperii vizitelor la castelul Windsor şi că activităţile de voluntariat descrise de PCS nu sunt obligatorii.
PCS spune că angajaţii de la castelul Windsor sunt plătiţi cu un salariu mai mic decât cel mimim, de 7,85 de lire sterline (10,8 euro) pe oră, iar angajaţii noi au un salariu de început de 14.400 de lire sterline (19.830 de euro) pe an.
Aceeaşi purtătoare de cuvânt de la Royal Collection Trust a negat faptul că angajaţii ar primi salarii mici şi spune că aceştia beneficiază de măriri salariale, în funcţie de performanţe, de până la 2,5 procente. Printre beneficiile suplimentare se numără o pensie de 15% din salariu (pentru care nu trebuie să plătească niciun fel de contribuţii financiare) şi mese gratuite.
Castelul Windsor este cel mai vechi şi mai mare edificiu de acest tip nelocuit permanent din lume, care a fost locuinţa oficială a regilor şi reginelor britanice timp de aproape 1.000 de ani, potrivit site-ului Royal Collection.
Regina Elizabeth a II-a îşi petrece la castelul Windsor cele mai multe dintre weekendurile sale private şi locuieşte aici aproximativ o lună în perioada Paştelui.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe