- Home
- Externe
- (29.01.2022, 20:44)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ANALIZĂ Cât de capabilă este armata ucraineană?
Recunoscând ameninţarea pe care o reprezintă Rusia, Ucraina a făcut câteva investiţii în armata sa din 2014.
Urmărește
41485 afișări
Un raport realizat recent de Serviciul de Cercetare al Congresului SUA (CRS), un institut specializat în analiza de politici publice, aruncă o lumină asupra stării actuale a armatei ucrainene. Democraţia est-europeană situată chiar lângă Rusia este în pericol imediat de invazie, cu peste 100.000 de soldaţi ruşi aflaţi la graniţele Ucrainei cu Belarus şi Rusia.
Forţele Navale Ucrainene
Anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 şi invazia regiunii Donbas din estul Ucrainei au determinat schimbări semnificative în armata ucraineană. În timp ce statul a efectuat modernizări şi reforme structurale ample, marina a pierdut aproximativ 70% din navele sale, iar mulţi marinari şi ofiţeri au dezertat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
În lumina progreselor Rusiei în tehnologia rachetelor anti-navă, marina ucraineană s-a concentrat totuşi pe achiziţionarea de nave mai mici şi mai rapide, în loc să încerce să-şi reconstituie forţa anterioară.
Armata ucraineană
Cu aproximativ 150.000 de militari în uniformă, armata este de departe cea mai puternică ramură militară a Ucrainei. Recunoscând ameninţarea pe care o reprezintă Rusia, Ucraina a adăugat peste 140.000 de soldaţi în armata sa din 2014. Cu toate acestea, armata ucraineană se bazează încă, în mare măsură, pe echipamente sovietice puţin îmbunătăţite şi are mare nevoie de un hardware mai modern.
Un alt neajuns al armatei ucrainene este forţa sa mixtă de profesionişti şi recruţi. Salariile mici, dar şi beneficiile şi condiţiile de viaţă inadecvate, au dus la o scădere a numărului de ofiţeri.
Forţele Aeriene Ucrainene
La fel ca armata, Forţele Aeriene Ucrainene se bazează în mare măsură pe echipamentul moştenit sovietic, care are deja peste treizeci de ani vechime. În plus, un impediment demn de luat în calcul este şi faptul că statul a pierdut multe avioane în 2014. În timp ce o mare parte din echipamentele Forţelor Aeriene Ucrainene sunt depăşite, dronele moderne Bayraktar TB2, de fabricaţie turcă, şi-au făcut recent debutul, fiind nişte echipamente destul de promiţătoare.
Forţele de asalt aerian
Cea mai capabilă parte a armatei ucrainene? Forţele lor de asalt aerian şi operaţiuni speciale. Iniţial prea puţin înarmate, forţele de asalt aerian ucrainene au fost reînnoite şi rearmate datorită asistenţei din partea Statelor Unite şi a NATO.
Forţele de asalt aerian ale Ucrainei „au jucat un rol cheie în combaterea invaziei Rusiei în estul Ucrainei”, explică raportul CRS. „Considerate trupe de elită, unităţile de asalt aerian erau iniţial o infanterie uşoară aflată sub comanda armatei. Din necesitate şi experienţă, [ei] au crescut în dimensiune şi au trecut la o comandă independent, cu echipamente mai grele”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Scenariile conflictului Rusia-Ucraina: între anexarea Donbasului şi atacul hibrid asupra Kievului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe