Catherine Ashton se va întâlni săptămâna viitoare cu miniştrii de Externe din SUA, Rusia şi Ucraina

Înaltul reprezentant UE pentru politică Externă, Catherine Ashton, se va întâlni săptămâna viitoare cu miniştrii de Externe din Statele Unite, Rusia şi Ucraina, se arată într-un comunicat publicat marţi pe site-ul Serviciului European de Acţiune Externă.

Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Catherine Ashton se va întâlni săptămâna viitoare cu miniştrii de Externe din SUA, Rusia şi Ucraina

Înaltul reprezentant UE pentru politică Externă, Catherine Ashton (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Înaltul reprezentant continuă eforturile diplomatice menite să conducă la calmarea situaţiei în Ucraina. În acest context, ea se va întâlni cu miniştrii de Externe din SUA, Rusia şi Ucraina, săptămâna viitoare", se arată în comunicat.

Ashton urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei din estul Ucrainei, inclusiv ocuparea unor clădiri publice în Harkov, Doneţk şi Lugansk, prin folosirea forţei. Ea le cere autorităţilor ucrainene să dea dovadă de moderaţie în operaţiunile lor de reinstaurare a ordinii.

Tensiunile au luat amploare începând de duminică în estul rusofon al Ucrainei, inclusiv la Harkov, unde manifestanţii au atacat clădiri administrative, precum şi la Lugansk şi Doneţk.

Manifestaţii se pronunţă în favoarea "federalizării" Ucrainei - soluţie oficial susţinută de Moscova, dar respinsă categoric de Kiev.

De asemenea, Ashton "face apel împotriva unei destabilizări a Ucrainei, din interiorul sau exteriorul ţării. Solicitările politice trebuie adresate într-un mod non-violent prin instituţiile adecvate", afirmă ea, adăugând că alegerile prezidenţiale care vor avea loc în mai vor oferi o platformă completă pentru ca cetăţenii să îşi exprime viziunea despre viitorul Ucrainei.

Ea consideră, de asemenea, că reforma constituţională în Ucraina este necesară şi trebuie realizată fără întârziere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici