- Home
- Externe
- (23.12.2021, 23:00)
- Ioana Răduca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Caz ciudat. Un israelian nu e bolnav de COVID, dar are Omicron
- Un israelian a încălcat regulile de carantină din Thailanda şi acum riscă 2 ani de puşcărie.
- Bărbatul, de 29 de ani, care a avut un prim test pozitiv, i-a fost identificată tulpina Omicron în organism.
- Două teste, ulterioare, RT-PCR au indicat rezultat negativ la COVID-19.
Urmărește
2434 afișări
Confrom Aleph News,Thailanda a introdus reguli foarte stricte legate de circulaţia turiştilor: testare repetată şi carantină, chiar dacă eşti vaccinat. Un cetăţean israelian s-a gândit că poate să-şi facă regulile lui şi le-a încălcat pe cele ale guvernului, dar aşa a ieşit la iveală o curiozitate medicală.
Pe scurt, povestea e aşa: un israelian de 29 de ani, vaccinat, a ajuns pe 17 decembrie în Bangkok. S-a cazat la hotel şi a făcut testul RT-PCR, obligatoriu. Doar că n-a mai aşteptat rezultatul. A plecat, de capul lui, în Pattaya, încălcând dispoziţia de carantină până la aflarea rezultatului de la test. Rezultatul indica faptul că e pozitiv COVID, iar secvenţierea a arătat prezenţa tulpinii Omicron. De aici a început o urmărire demnă de scenariul unui film. I-a fost localizat şi urmărit telefonul, a fost contactată Ambasada Israelului din Thailanda, s-a negociat predarea lui într-un restaurant. Şi aici apare marea surpriză. După ce a fost luat în custodie de autorităţi, a fost dus la două spitale pentru retestare. Ambele teste au avut rezultat… negativ. Deci, tânărul n-are COVID, dar are Omicron. Acum, testele vor fi refăcute, israelianul stă în carantină 10 zile într-un spital din Ko Samui, dar indiferent de rezultat, va avea de plătit o amendă de până la 40 de mii de bathi şi riscă 2 ani de puşcărie plus interdicţia de a nu mai intra niciodată în Thailanda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Între timp, medicii din Thailanda încearcă să descifreze misterul testelor care arată că bărbatul nu are COVID, dar are, totuşi, tulpina Omicron în organism. De fapt, specialiştii de pe toată planeta înceacă, încă, să stabilească precis cum o să ne încurce Omicron vieţile de acum înainte.Când Africa de Sud a dat alarma că a descoperit o nouă tulpină a virusului, s-a panicat toată planeta. Europa şi Statele Unite au introdus restricţii noi şi s-au pregătit pentru un val de îmbolnăviri şi spitalizări care să depăşească tot ceea ce am văzut până acum. Ce a speriat, iniţial, şi încă mai sperie este rapiditatea cu care se răspândeşte Omicron.Acum, un studiu derulat în trei ţări, arată că virusul se răspândeşte uşor, dar nu provoacă forme severe ale bolii. O altă echipă de cercetători de la Imperial College din Londra a comparat cazurile înregistrate în primele două săptămâni ale lunii decembrie în Anglia, separând îmbolnăvirile cu tulpina Delta şi cele cu Omicron. Rezultatul?
Probabilitatea ca cei infectaţi cu Omicron să ajungă la spital, chiar şi numai pentru a fi consultaţi şi a primi tratament este cu 15-20% mai mică decât la cei care au fost infectaţi cu Delta, şi cu 40-45% mai mic riscul de a ajunge să fie internaţi. Datele, însă, sunt preliminare şi înregistrate la debutul apariţiei noii tulpini, aşa că pot fi doar o concluzie de etapă şi nu o certitudine.
Modelările matematice făcute de biostatisticienii din Statele Unite arată că toate guvernele lumii ar trebui să ia Omicron în serios şi să se pregătească în consecinţă pentru că oricât de scăzut ar fi riscul de spitalizare în comparaţie cu ce a provocat, deja, Delta, răspândirea atât de rapidă a Omicron se va traduce, curând, într-un nou val de internări pentru că pur şi simplu numărul îmbolnăvirilor va creşte exploziv, mai ales că reuniunile de sărbători presupun contacte umane inevitabile.
Echipele de certcetători din Africa de Sud, Anglia şi Scoţia, care au făcut studiul comun, susţin că o explicaţie a faptului că Omicron e mai puţin sever ca Delta e legată şi de ratele de imunizare prin vaccinare sau trecere prin boală ale populaţiei din cele trei ţări. Totuşi, datele adunate de cercetătorii din Africa de Sud arată că riscul reinfectării cu Omicron este extrem de crescut. Pur şi simplu, noua tulpină a găsit o modalitate de a fenta anticorpii produşi de îmbolnăvirea anterioară.Datele disponibile la acest moment arată că riscul infectării cu Omicron e crescut în timpul călătoriilor cu avionul. De aceea, experţii americani în sănătate publică recomandă în timpul călătoriilor cu avionul purtarea măştilor Ffp2, să mănânce pe rând pasagerii care stau pe acelaşi rând de scaune, dezinfectarea suprafeţelor pe care le ating, iar la mesele în familie, aerisirea cât mai des a încăperilor. Măsuri care, recunosc şi ei, nu garantează 100% că te feresc de îmbolnăvire, dar mai reduc din risc.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:32
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:30