Cazul care a zguduit Italia: Începe procesul uciderii brutale a studentei Giulia Cecchettin

Luni începe la Veneţia procesul unuia dintre cele mai mediatizate cazuri de feminicid din Italia, care a declanşat un val de proteste şi dezbateri naţionale privind violenţa împotriva femeilor.

Urmărește
701 afișări
Imaginea articolului Cazul care a zguduit Italia: Începe procesul uciderii brutale a studentei Giulia Cecchettin

Sursa foto: Instagram

Filippo Turetta, în vârstă de 22 de ani, este acuzat de uciderea brutală a fostei sale iubite, Giulia Cecchettin, o studentă la inginerie biomedicală în vârstă de 22 de ani.

Crima a avut loc în noiembrie anul trecut, când Cecchettin a dispărut după o întâlnire cu Turetta la un centru comercial. Trupul ei a fost găsit o săptămână mai târziu într-o râpă, cu peste 70 de lovituri de cuţit la cap şi gât. Turetta a fost arestat în Germania şi a mărturisit ulterior fapta.

Cazul a provocat indignare la nivel naţional, scoţând la iveală o problemă profundă a societăţii italiene. Statisticile arată că o femeie este ucisă la fiecare trei zile în Italia, majoritatea de către parteneri actuali sau foşti.

Sora victimei, Elena Cecchettin, a condamnat public „patriarhatul" şi „cultura violului" din societatea italiană. Tatăl Giuliei a cerut ca moartea fiicei sale să fie un „punct de cotitură pentru a pune capăt flagelului teribil al violenţei împotriva femeilor".

Procesul se anunţă a fi unul rapid, Turetta renunţând la dreptul său la o audiere preliminară. El se confruntă cu acuzaţii de omor voluntar agravat de premeditare şi răpire, riscând închisoarea pe viaţă.

În urma acestui caz, parlamentul italian a adoptat noi legi pentru protejarea femeilor. Cu toate acestea, activiştii susţin că este nevoie de o schimbare culturală profundă, începând cu educaţia în şcoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici