- Home
- Externe
- (25.03.2020, 13:31)
- Bogdan Nicolai
Cazul chinezului mort de hantavirus a declanşat îngrijorare în China. ”Vă rugăm să NU vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani”
- Cazul a stârnit multă panică în China, pe reţelele de scializare
- Transmiterea între oameni este rară, dar hantavirus ucide 38% din victime
- Virusul provine din excremente, salivă, urină şi muşcături de şobolani şi şoareci infectaţi
Urmărește
54199 afișări
Bărbatul care a murit într-un autobuz din China a fost testat pozitiv cu Hantavirus. Virusul mortal pe care şobolanii îl răspândesc
Un bărbat care a murit într-un autobuz din China a fost testat pozitiv pentru un virus mai fatal decât Covid-19 şi care prezintă simptome foarte similare. Victima a murit într-un vehicul din Shandong în drum spre serviciu şi s-a dovedit că suferă de hantavirus. Au fost testate alte 32 de persoane din autobuz.
Incidentul a stârnit panică în China, iar haştag-ul #hantavirus a explodat pe reţelele de socializare. Experţii au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou şi se crede că oamenii îl iau în circumstanţe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.
Omul de ştiinţă suedez dr. Sumaiya Shaikh a scris pe Twitter că „#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea”. Se răspândeşte de la şobolan / şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp. Transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani. “
Deşi hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. Expunerea la urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului, aşa cum şi muşcătura şobolanului poate fi periculoasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
-
130 milioane lei pentru consolidarea unui bloc cu bulină din Capitală
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
Simptomele sunt remarcabil de similare cu cele prezente la pacienţii care se luptă cu Covid-19 şi includ probleme grave cu respiraţia, tuse, dureri de cap şi febră. O persoană care s-a recuperat după ce a suferit de hantavirus a spus că simţea „o bandă strânsă în jurul pieptului şi o pernă pe faţă”.
„Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus”, a avertizat CDC, spunând că pacienţii au de multe ori nevoie de îngrijiri pentru a-i ajuta în perioada de suferinţă respiratorie severă.
CE ESTE HANTAVIRUS?
Hantavirusul se găseşte la rozătoare precum şoarecii şi şobolanii. Oamenii pot contracta virusul venind în contact cu excremente de rozătoare infectate, urină şi salivă şi, de asemenea, poate fi răspândit de la persoană la persoană. Diagnosticul poate fi dificil de stabilit, deoarece simptomele se aseamănă adesea cu ale altor virusuri mai populare, precum gripa.
Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.
În plămâni, se produs scurgeri de sânge scurgeri care inundă sacii de aer, ceea ce face dificilă respiraţia pacienţilor.
Când virusul infectează inima, daunele reduc capacitatea organului de a circula sânge prin organism. Acest lucru provoacă tensiunea arterială scăzută în mod critic şi o lipsă de oxigen în întregul corp, ceea ce poate duce rapid la insuficienţa şi moartea organului. Virusul este fatal între 35 şi 50% din cazuri.
Autor: BOGDAN NICOLAI
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe