- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (06.08.2013, 13:28)
- Valentin Vidu - Mediafax
CAZUL DE SPIONAJ INFORMATIC: Un server aparţinând NSA s-ar afla şi în România. HARTA ţărilor în care ar exista servere
Site-ul Cryptome.org a publicat o listă de ţări şi un planiglob pe care sunt marcate puncte roşii despre care afirmă că "ar putea fi locuri simbolice sau ar putea indica (existenţa) unor servere X-Keyscore aparţinând NSA la ambasade ale Statelor Unite", inclusiv în România.
Urmărește
5887 afișări
CAZUL DE SPIONAJ INFORMATIC: Un server aparţinând NSA s-ar afla şi în România. HARTA ţărilor în care ar exista servere
Potrivit site-ului, care nu precizează vreo sursă, deşi unele locuri în care se află servere sunt cunoscute ca "staţii de spionaj NSA-Echeleon în cadrul Five-Eyes - Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă -, multe dintre locurile serverelor sunt marcate în capitalele acestor state sau în apropiere de capitale".
Site-ul consideră o "surpriză" punctul de la Moscova şi notează că alt punct apare în partea centrală din sudul Chinei, departe de Beijing, apreciind că ar fi un "server clandestin". De asemenea, site-ul remarcă că staţia NSA din Hawaii, unde a lucrat Edward Snowden, nu apare pe hartă.
Pe planiglob sunt marcate aproximativ 85 de puncte în care s-ar afla "aproximativ 150 de situri", 25 de puncte aflându-se pe coastele Antarcticii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Şeful NATO sugerează planuri „secrete” pentru negocierile de pace, care vor opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
-
Congresul social-democraţilor a validat candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale / Ciolacu admite greşeala: Am avut încredere într-un partener care n-a respectat înţelegerile
Puncte roşii apar, de asemenea, în 51 de ţări. Cea mai densă concentrare este în Europa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud şi America Centrală, observă site-ul, care subliniază că "niciunul nu apare în zone ca Norvegia, Suedia, Islanda, Canada, în cea mai parte din America de Sud, Pacific şi insulele din Atlantic.
Cryptome.org consideră că "ar fi logic ca Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) să utilizeze ambasadele americane ca pe avanposturi pentru colectarea (datelor) comunicaţiilor locale cu ajutorul X-Keyscore", notând că ambasadele au fost folosite pentru "întregul spectru al spionajului în toate formele şi deghizările sale, militar, politic, economic, social" şi conchizând că "adăugarea aspectului cibernetic era inevitabilă". Site-ul argumentează că ambasadele deţin reţele multiple de comunicare de la cele mai de jos nivele de securitate, până la cele mai înalte.
Aceeaşi sursă adaugă că alte noi dezvăluiri de documente provenind de la Edward Snowden ar putea să descrie cum este realizat acest lucru de către personal, reţele şi arhitectura serverelor de date, nu doar prin programele PRISM şi X-Keyscore.
Cryptome.org este o bibliotecă digitală pentru găzduire, creată în 1996 de către cercetători americani independenţi şi arhitecţii John Young şi Deborah Natsios. Biblioteca funcţionează ca loc de stocare a unor informaţii despre libertatea de exprimare, criptografie, spionaj şi supraveghere. Cryptome îşi asumă ca misiune, pe site, "să primească spre publicare documente care sunt interzise de guverne în întreaga lume, în particular materiale despre libertatea de exprimare, confidenţialitate, criptologie, tehnologii cu dublă utilizare, securitatea naţională, informaţii (secrete) şi guvernanţă secretă - documente declasificate, secrete şi clasificate - dar nu se limitează doar la acestea".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:52
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Şeful NATO sugerează planuri „secrete” pentru negocierile de pace / Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump
-
astăzi, 14:46