- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul Mailat a fost folosit pentru a discredita România
Partidul Democrat din Italia şi serviciile secrete italiene au avut - după cazul Romulus Mailat - un acord pentru discreditarea României, imigranţii români fiind consideraţi principala sursă a creşterii infracţionalităţii, afirmă sociologul Marzio Barbagli, în cartea "Imigraţie şi Criminalitate".
Cazul Mailat a fost folosit pentru a discredita România (Imagine: inviatospeciale.com)
Imediat după uciderea Giovannei Reggiani la Roma, în octombrie 2007, Partidul Democrat, condus de fostul primar al Romei Walter Veltroni, a început să critice România, afirmând că aderarea acestei ţări la Uniunea Europeană este principala sursă a lipsei de siguranţă din Italia, afirmă sociologul italian, potrivit site-ului inviatospeciale.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
Chiar şi în timpul campaniei pentru desemnarea noului primar al Romei, candidatul de centru-stânga Francesco Rutelli a continuat să acuze Guvernul Silvio Berlusconi de creşterea infracţionalităţii în capitală, întrucât acesta a eliminat obligativitatea vizelor pentru români în 2002.
"De fapt, implicarea românilor în infracţiuni grave comise în Italia nu este atât de frecventă cum ar sugera forţele de dreapta şi de stânga", scrie Barbagli.
Sociologul subliniază că după uciderea Giovannei Reggiani, în octombrie 2007, numărul infracţiunilor săvârşite de români în Italia a rămas acelaşi. În schimb - afirmă Barbagli - s-au înmulţit infracţiunile grave săvârşite de comunitatea imigranţilor albanezi. Rezultatul este că cei mai mulţi italieni se tem foarte mult de români şi sunt mult mai indulgenţi cu albanezii şi marocanii.
"Am înţeles că infracţiunile stradale nu sunt doar o caracteristică a românilor, albanezii şi slavii fiind poate mult mai periculoşi, dar liderii de stânga, la acea vreme din Guvernul Romano Prodi, m-au rugat să tac, pentru că altfel aş fi stârnit un val de rasism şi xenofobie fără precedent", acuză Barbagli.
Sociologul vorbeşte de un plan real de denigrare a Bucureştiului, susţinut de Veltroni şi de servicii secrete fidele acestuia. Potrivit lui Barbagli, planul a contribuit la răspândirea xenofobiei în Italia, facilitând accederea la putere a actualului guvern de centru-dreapta, condus de Silvio Berlusconi.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO