- Home
- Externe
- (25.07.2019, 13:41)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazul straniu al atacului SONIC. Tomografiile diplomaţilor americani, care s-au îmbolnăvit în condiţii misterioase în Cuba, arată o „micşorare” a creierului | FOTO, VIDEO
Între 2016 şi 2018, mai mulţi diplomaţi americani şi canadieni care lucrau la o ambasadă din Havana, Cuba, s-au plâns de simptome precum migrene, greaţă şi pierderea memoriei după ce ar fi auzit zgomote misterioase. Fenomenul este cunoscut drept „Atacul Sonic din Cuba”, dar autorităţile din Havana au negat orice incident. Totuşi, un studiu recent sugerează că diplomaţii au fost victimele unui atac, pentru că zeci de persoane suferă de schimbări structurale ale creierului, precum o „micşorare de 5%”, transmite LiveScience.
Urmărește
7895 afișări
Atacul SONIC din Cuba: Tomografiile diplomaţilor americani arată anomalii ale creierului | FOTO, VIDEO
În urma unor tomografii făcute asupra a 40 de diplomaţi americani din Cuba, care s-au îmbolnăvit în circumstanţe misterioase, cercetătorii au găsit anomalii care ar putea explica o parte din simptomele descrise de angajaţii ambasadei americane.
Tomografiile făcute arată că diplomaţii americani au suferit simptome ciudate, similare cu cele ale unei lovituri la cap, în timpul misiunii lor în Havana. Rezultatele analizelor medicale arată că trăsăturile cerebrale ale diplomaţilor sunt diferite faţă de cele ale unor voluntari sănătoşi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
În plus, tomografiile diplomaţilor arată un nivel mai scăzut de materie cenuşie, substanţa prin intermediul căreia sistemul nervos transmite mesaje către creier. De asemenea, medicii au găsit diferenţe structurale, dar şi alte modificări care ar putea afecta senzaţiile vizuale şi auditive.
Sursa FOTO: The Guardian
Totuşi, echipa de medici care a desfăşurat analizele spune că rezultatele nu sunt concludente, acestea nefiind corespunzătoare cu simptomele găsite de obicei în urma unor traumatisme cerebrale. De asemenea, gradul de severitate al simptomelor nu corespunde cu diferenţele găsite în urma tomografiilor.
„Este un caz cu adevărat special pe care nu am mai întâlnit-o până acum”, a spus Ragini Verma, profesor de imagistică biomedicală, de la Universitatea din Pennsylvania. „Ce ar fi putut să ducă la aşa ceva? Nu sunt îndeajuns de pregătit pentru a oferi un răspuns”, a adăugat Verma.
Experţi independenţi au concluzionat că rezultatele nu sunt destul de convingătoare şi au spus că este încă neclar dacă diplomaţii au fost victimele unui atac sau au suferit traumatisme cerebrale aferente, informează The Guardian.
Anomaliile ar fi putut să apară înainte atacului, spun experţii. În plus, acestea ar putea fi explicate destul de simplu prin invocarea afecţiunilor psihologice precum anxietatea sau depresia. Unul din experţi a susţinut că studiul nu îndeplineşte suficiente standarde pentru publicare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Canalul Mânecii, străbătut pe „flyboard”: Celebrul inventator francez, Franky Zapata, a încercat să traverseze marea cu placa cu propulsie aeriană | VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe