- Home
- Externe
- (19.11.2019, 12:19)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cazuri tot mai frecvente de ciumă bubonică. Care ar putea fi cauza principală a reapariţiei bolii care a ucis zeci de milioane de oameni
28 de persoane se află în carantină în provincia nordică a Mongoliei, după ce un vânător a fost diagnosticat cu ciuma bubonică sâmbătă, au anunţat autorităţile locale, informează CNN.
Urmărește
4194 afișări
Comisia de Sănătate din Mongolia Interioară a informat că nu a fost identificată până acum o legătură între îmbolnăviri. Cazurile de ciumă sunt relativ rare în China, însă o zonă întinsă a oraşului Yumen a fost izolată în 2014 după ce un bărbat în vârstă de 38 de ani a decedat din cauza ciumei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Ciuma este o boală infecţioasă foarte contagioasă, răspândită în principal de către şobolani. Numărul acestora a înregistrat o creştere în Mongolia Interioară după seceta persistentă de anul acesta.
Totuşi, se pare că o principală cauză a revenirii ciumei bubonice ar putea fi chiar criza climatică. Jurnaliştii de la Vox au publicat un material în care explică care sunt legăturile dintre reapariţia bolii şi schimbările climatice.
Regiunile polare ale Pământului sunt afectate de temperaturi tot mai ridicate, iar consecinţele sunt uşor de identificat. Multe dintre acestea sunt de extrem de dăunătoare, iar cele mai ameninţătoare au loc chiar sub pământ, în permafrost, stratul de sol care rămâne îngheţat tot timpul anului.
Acest strat acoperă 25% din emisfera nordică şi conţine microbi, carbon şi mercur în solul îngheţat. Tocmai de aceea, stratul de permafrost este o adevărată bombă cu ceas. Pâmântul îngheţat tot timpul anului conţine mai mult carbon decât în atmosferă, iar topirea sa accelerează încălzirea globală.
Totuşi, topirea stratului de permafrost poate provoca şi reapariţia mai multor boli, unele eradicate în urmă cu zeci de ani. În august 2016, 72 de oameni s-au îmbolnăvit şi un băiat de 12 ani a murit în urma unei epidemii de antrax, în Siberia. Autorităţile au descoperit că epidemia ar fi izbucnit în urma topirii stratului de permafrost şi a dezgheţării mai multor cadavre de animale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Armata de copii care lucrează în minele de mica. Sapă după un mineral folosit în milioane de produse - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe