Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile din Franţa. De la migraţie la salarii, temele lor principale

În această seară, liderul LFI, Jean-Luc Mélenchon, a revendicat victoria alianţei sale, în condiţiile în care mai multe sondaje arătau că Noul Front Popular (NPF) a obţinut cele mai multe locuri - deşi nu a obţinut majoritatea absolută.

Urmărește
2096 afișări
Imaginea articolului Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile din Franţa. De la migraţie la salarii, temele lor principale

Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile din Franţa. De la migraţie la şi salarii, temele lor principale

El a afirmat că prim-ministrul Gabriel Attal ar trebui să demisioneze şi a declarat că Noul Front Popular este pregătit să guverneze Franţa.

Ce este Noul Front Popular?

Acesta este o alianţă formată din socialişti, ecologişti, comunişti şi Franţa Neclintită (LFI), formată după ce preşedintele Macron a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 9 iunie.
 
Aceste partide s-au criticat reciproc anterior şi au unele diferenţe-cheie în ideologia şi abordarea lor. Dar au decis să formeze un bloc pentru a ţine extrema dreaptă departe de guvern.
 
Noul Front Popular a promis să renunţe la reformele privind pensiile şi imigraţia adoptate de actualul guvern, să înfiinţeze o agenţie de salvare a migranţilor fără documente şi să faciliteze cererile de viză.
 
De asemenea, acesta doreşte plafonarea produselor de bază pentru a combate criza costului vieţii şi creşterea salariului minim.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici