- Home
- Externe
- (04.02.2020, 16:57)
- Ruxandra Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce păţit unul dintre primii medici chinezi care a încercat să avertizeze asupra coronavirusului
Un medic chinez din Wuhan a încercat să-şi anunţe cunoscuţii în privinţa unor cazuri cu coronavirus, încă de la izbucnirea epidemiei, iar din această cauză a fost sancţionat de Poliţie, iar acum medicul a căzut victimă virusului, relatează CNN.
Urmărește
3590 afișări
sursa FOTO: Twitter
Li Wenliang, un medic din Wuhan, în vârstă de 34 de ani, a trimis un mesaj studenţilor săi, la începutul epidemiei de coronvirus, în care le povestea despre şapte pacienţi de la piaţa de peşte infectaţi cu un tip de coronavirus şi care prezintă simptome asemănătoare bolii SARS.
Medicul a trimis mesaje şi prietenilor în care îi avertiza în privinţa pericolului unui nou virus. Deşi i-a rugat să nu divulge informaţiile, mesajele au fost făcute publice pe internet, iar Poliţia din Wuhan l-a acuzat că împrăştie zvonuri false, relatează CNN.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
El a fost printre primii medici pe care autorităţile i-a urmărit îndeaproape pentru că a încercat să deconspire prezenţa virusului în primele săptămâni de la izbucnirea epidemiei.
La începutul lunii ianuarie, medicul a îngrijit un pacient despre care nu se ştia că este infectat cu coronavirus. Medicul a început să tuşească, iar în ziua următoarea a avut febră.
Doctorul a fost spitalizat două zile mai târziu, iar starea lui s-a deteriorat într-atât încât a trebuit să fie internat la terapie intensivă. La data de 1 Februarie, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus
Încă de la începutul izbucnirii epidemiei, autorităţile chineze au dorit să controleze informaţiile despre coronavirus şi să reducă la tăcere orice persoană care prezenta o versiune diferită a faptelor, chiar dacă era adevărată.
Cercetătorii chinezi au descoperit microbul unui nou tip de coronavirus la data de 7 ianuarie, însă autorităţile din domeniul sănătăţii au continuat să susţină că nu există nicio dovadă a răpândirii de la om la om.
De asemenea oficialii au mai declarat că nu există niciun caz de infecţie al profesioniştilor din domeniul sanitar şi că o eventuală epidemie putea fi prevenită şi controlată.
La data de 31 ianuarie medicul Li Wenliang a transmis un mesaj pe reţelel de socializare în care blama guvernul chinez pentru afirmaţiile conform cărora virusul nu se trasnmite de la om la om şi nu există niciun angajat din domeniul sanitar care să fi contactat virusul.
Până la data de 17 ianuarie autorităţile anunţaseră doar 43 de cazuri de infecţie cu cornavirus, apoi numărul victimelor a crescut brusc la 198, în doar trei zile.
Primarul din Wuhan, oraşul unde a izbucnit epidemia coronavirus, a declarat că nu a dezvăluit la timp, publicului, informaţiile despre coronavirus. Acesta a adăgaut că mai întâi, guvernul trebuie să raporteze epidemia oficialilor din domeniul sanitar apoi să obţină acordul de la Consilul de Stat înainte să facă vreun anuţ oficial.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe