Ce putea face NATO pentru a preveni războiul din Ucraina? Declaraţiile lui Jens Stoltenberg

NATO ar fi putut face mai mult pentru a înarma Ucraina pentru a încerca să prevină invazia Rusiei în 2022, a declarat Jen Stoltenberg într-un interviu publicat sâmbătă pentru publicaţia germană FAS.

Urmărește
2903 afișări
Imaginea articolului Ce putea face NATO pentru a preveni războiul din Ucraina? Declaraţiile lui Jens Stoltenberg

Ce putea face NATO pentru a preveni războiul din Ucraina? Declaraţiile lui Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg – care urmează să îşi încheie în curând mandatul – a declarat în cadrul unui interviu pentru publicaţia FAS că Alianţa ar fi putut înarma Ucraina pentru a preveni războiul, relatează Reuters.

„Acum furnizăm material militar pentru un război - atunci am fi putut furniza material militar pentru a preveni războiul”, a declarat Stoltenberg în timpul interviului.

Şeful NATO a mai declarat şi faptul că sfârşitul războiului din Ucraina va fi obţinut doar la masa negocierilor.

„Pentru a pune capăt acestui război, va trebui să existe din nou un dialog cu Rusia într-o anumită etapă. Dar acesta trebuie să se bazeze pe puterea Ucrainei”, a spus el.

Stoltenberg a subliniat reticenţa NATO de a furniza arme pe care Kievul le-a cerut înainte de invazia la scară largă a Rusiei, din cauza temerilor că tensiunile cu Rusia ar escalada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici