- Home
- Externe
- (23.04.2020, 12:33)
- Cristina Tudor
Ce s-a întâmplat cu ventilatorul lui Stephen Hawking. Decizia pe care a luat-o familia astrofizicianului
- Spitalul Royal Papworth din Cambridge a primit o donaţie unică de la familia astrofizicianului Stephen Hawking.
- Ventilatorul omului de ştiinţă a fost adus în unitatea medicală pentru a ajuta bolnavii care se luptă cu Covid-19.
- Fiica lui Hawking a spus că tatăl ei a primit îngrijiri „minunate” în spital, atunci când a fost internat.
Urmărește
993 afișări
Ce s-a întâmplat cu ventilatorul lui Stephen Hawking. Decizia pe care a luat-o familia astrofizicianului
„După ce a tatăl nostru a murit, am returnat către NHS tot echipamentul medical pe care l-a folosit, însă au fost câteva lucruri pe care şi le-a cumpărat el. Le dăm acum către NHS, în speranţa că ele vor fi de folos în lupta împotriva Covid-19”, a spus Lucy Hawking, fiica lui Stephen Hawking, potrivit Deutsche Welle.
Spitalul Papworth, care este cunoscut pentru transplanturie de inimă şi plămâni, şi-a dublat recent capacitatea din cauza pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
Autorul volumului „O scurtă istorie a timpului” a fost la un moment dat îngrijit în acest spital din Cambridge. Fiica omului de ştiinţă a spus că a tatăl ei a fost tratat „minunat, cu multă dedicare şi compasiune” la acest spital.Medicul Mike Davies, directorul în secţia de medicină respiratorie din Papworth, a spus că angajaţii spitalului le sunt recunoscători familiei Hawking pentru ventilatorul donat.
Donaţia unică a fost acum integrată în aparatura spitalului care salvează vieţile celor bolnavi de Covid-19.Marea Britanie se confruntă cu o deficienţă severă de ventilatoare. Pe 16 martie, prim-ministrul Boris Johnson a rugat marile companii să ajute la construirea de ventilatoare pentru NHS. Pe 8 aprilie, în serviciul de sănătatea publică din Marea Britaniei existau 10.000 de ventilatoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Stephen Hawking a murit în 2018, după o luptă de-o viaţă cu o formă severă de scleroză laterală amiotrofică. El a lăudat NHS, spunând că i-a salvat viaţa de mai multe ori.
Stephen Hawking a fost un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului
Născut pe 8 ianuarie 1942 - la 300 de ani de la moartea părintelui ştiinţei moderne Galileo Galilei -, Stephen Hawking a fost ferm convins că acest domeniu este destinul său.
Însă soarta i-a jucat lui Hawking o festă crudă. Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking a fost, timp de peste 50 de ani, imobilizat într-un scaun cu rotile şi comunica prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal.
Pacienţii diagnosticaţi cu boala de care suferea Stephen Hawking trăiesc, în medie, trei ani, numai 10% dintre aceştia reuşind să supravieţuiască mai mult de 10 ani. Cu toate acestea, celebrul fizician a reuşit să depăşească cu mult speranţele medicilor.Profesorul i-a îndemnat pe toţi oamenii cu dizabilităţi fizice să se concentreze asupra lucrurilor pe care le pot face şi să nu regrete lucrurile pe care nu pot să le facă.
„Sunt adesea întrebat: de câte ori te gândeşti că suferi de SLA?", a scris acesta cândva. "Răspunsul este: nu prea des. Încerc să duc o viaţă pe cât de normală posibil şi să nu mă gândesc la boala mea sau să regret lucrurile pe care nu le-am putut face, care nu sunt prea multe", a mai scris acesta.Stephen William Hawking a fost, însă, departe de a fi normal, fiind dotat cu o minte strălucitoare. A fost fascinat de natura Universului, de modul în care s-a format şi cum ar putea acesta să sfârşească.
„Scopul meu este simplu", a scris acesta. "Este înţelegerea completă a Universului, de ce este aşa cum este şi de ce există", a explicat fizicianul. Mare parte din munca sa ştiinţifică a avut în centru o unificare a teoriei relativităţii - natura spaţiului şi timpului - şi a celei cuantice - modul în care se comportă cele mai mici particule din Univers - pentru a explica crearea Universului şi principiile care îl guvernează.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria