Ce soluţie propune un oficial american lui Putin privind situaţia din Kursk

John Kirby, consilierul Casei Albe pentru comunicaţii privind securitatea naţională, a declarat că preşedintele Vladimir Putin ar putea pune capăt invaziei din Ucraina dacă este atât de preocupat de situaţia din regiunea Kursk.

Urmărește
2034 afișări
Imaginea articolului Ce soluţie propune un oficial american lui Putin privind situaţia din Kursk

Ce soluţie propune un oficial american lui Putin privind situaţia din Kursk

Consilierul american a declarat că afirmaţiile recente făcute de către autorităţile ruse potrivit cărora ofensiva din regiunea Kursk ar fi coordonată de Occident „sunt doar propaganda lui Putin", notează Ukrainska Pravda.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a subliniat, în cadrul unui briefing de presă desfăşurat luni, că singurii care poartă război în Ucraina sunt chiar ruşii, ei fiind cei care invadează Ucraina.

În timpul declaraţiilor, Kirby a sugerat faptul că dacă liderul de la Kremlin este nemulţumit de ceva, există o soluţie simplă: el ar trebui să îşi retragă trupele din Ucraina şi să pună capăt războiului.

Soluţia oferită de John Kirby este completată de poziţia autorităţilor de la Kiev, care au anunţat că Ucraina nu este interesată să anexeze teritoriul Kursk, iar ofensiva din Rusia va înceta dacă Moscova va accepta o pace echitabilă.

De la începutul săptămânii trecute, trupele ucrainene desfăşoară o operaţiune în regiunea Kursk din Rusia. Oleksandr Sîrskîi, comandantul suprem al forţelor armate ucrainene, a afirmat la începutul acestei săptămâni că forţele ucrainene controlează până la 1000 de kilometri pătraţi din teritoriul rus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici