- Home
- Externe
- (15.11.2024, 18:12)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce spune Kremlinul despre discuţia dintre Putin şi Scholz: Rusia e dispusă să coopereze din nou cu Germania / Un eventual acord de pace cu Ucraina trebuie să se bazeze pe „noile realităţi teritoriale”
Preşedintele Vladimir Putin i-a spus vineri cancelarului Olaf Scholz că Rusia este pregătită să analizeze acorduri energetice între cele două ţări dacă Germania este interesată, a transmis Kremlinul, în prima lor conversaţie telefonică din decembrie 2022.
Urmărește
1031 afișări
Kremlinul transmite într-un comunicat că Putin şi Scholz au avut un „schimb de opinii detaliat şi sincer” cu privire la Ucraina şi că Putin a expus aceeaşi poziţie pe care a afirmat-o de luni de zile: orice acord de pace trebuie să abordeze interesele de securitate ale Moscovei şi să se bazeze pe „noile realităţi teritoriale”, o referire la faptul că trupele ruse controlează o cincime din ţară, potrivit Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
ChatGPT devine accesibil prin telefon şi WhatsApp
-
Wizz Air mută trei curse din Bucureşti pe Aeroportul Băneasa din 2025
-
Nuclearelectrica, contract de 1,9 miliarde euro pentru retehnologizarea unităţii 1 de la Cernavodă
Putin a vorbit, de asemenea, despre o „degradare fără precedent” a relaţiilor dintre cele două ţări, pentru care a dat vina pe acţiunile neprietenoase ale Germaniei, se arată în comunicatul Kremlinului.
Putin i-a mai spus lui Scholz că „Rusia şi-a îndeplinit întotdeauna cu stricteţe obligaţiile asumate prin tratate şi contracte în sectorul energetic şi că este pregătită pentru o cooperare reciproc avantajoasă dacă partea germană îşi manifestă interesul în acest sens”.
Germania era puternic dependentă de gazul rusesc înainte de război, dar livrările directe au încetat atunci când conductele Nord Stream de sub Marea Baltică au fost aruncate în aer în 2022.
Germania şi alte ţări din Uniunea Europeană au impus valuri succesive de sancţiuni Moscovei din cauza războiului şi au luat măsuri pentru a scăpa de dependenţa lor faţă de Rusia.
În ceea ce priveşte Ucraina, Kremlinul a declarat că poziţia lui Putin a fost cea pe care a afirmat-o în iunie, când a spus că războiul s-ar putea încheia dacă Kievul renunţă la ambiţiile sale de aderare la NATO şi predă integral patru regiuni revendicate de Rusia. Ucraina a respins aceste condiţii ca fiind echivalente cu capitularea.
„Eventualele acorduri ar trebui să ia în considerare interesele Federaţiei Ruse în domeniul securităţii, să pornească de la noile realităţi teritoriale şi, cel mai important, să elimine cauzele profunde ale conflictului”, a declarat Kremlinul.
Scholz i-a spus lui Putin să retragă trupele din Ucraina
„Am vorbit la telefon cu preşedintele Putin şi i-am cerut să pună capăt războiului rus de agresiune împotriva Ucrainei şi să îşi retragă trupele. Rusia trebuie să manifeste dorinţa de a negocia cu Ucraina - cu scopul de a obţine o pace justă şi durabilă”, a scris Olaf Scholz pe platforma X.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe