- Home
- Externe
- (12.05.2023, 13:28)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce sunt rachetele Storm Shadow şi de ce se numesc „trage şi uită”
Racheta cântăreşte aproximativ 1.300 de kilograme şi va fi folosită, promite Ucraina, doar pe teritoriul ţării sale.
Urmărește
16678 afișări
Storm Shadow, racheta cu rază lungă de acţiune furnizată de britanici Ucrainei, are capacitatea de a lovi adânc în teritoriul controlat de ruşi în estul Ucrainei.
Storm Shadow este o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune, cu capacităţi de stealth (care îi permite să-şi scadă vizibilitatea la observarea inamicului), dezvoltată în comun de Regatul Unit şi Franţa, şi este de obicei lansată din aer.
Raza de acţiune poate ajunge la 250 de kilometri, iar racheta este capabilă să zboare cu 1.000 km/h la o înălţime minimă de 30-40 de metri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Focosul Broach de 450 de kilograme de exploziv convenţional este conceput pentru a lovi centrele de comandă şi control, aeroporturile, infrastructura şi alte ţinte strategice.
Racheta cântăreşte aproximativ 1.300 de kilograme. Odată lansată, nu este posibilă efectuarea unei reprogramari a ţintei, iar în cadrul datelor transferate către rachetă înainte de lansare există planul complet de zbor, incluzând orice ameninţări reprezentate de sistemele de rachete suprafaţă-aer (SAM).
Este o rachetă „trage şi uită”: trebuie programată înainte de lansare, nefiind posibil să i se schimbe cursul sau să se autodistrugă. Racheta urmează o cale semi-autonomă, pe o traiectorie joasă de zbor ghidată de GPS.
Aproape de final, racheta se ridică, apoi se scufundă în ţintă. Urcarea la înălţime are scopul de a obţine cea mai bună probabilitate de identificare şi penetrare a ţintei.
În timpul manevrei finale, conul nasului este îndepărtat, pentru a permite unei camere termografice de înaltă rezoluţie (orientare în infraroşu) să observe zona ţintă.
Regatul Unit a primit asigurări de la guvernul ucrainean că aceste rachete vor fi folosite numai pe teritoriul suveran al Ucrainei, şi nu în Rusia.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe