Cea mai bătrână persoană din Europa a învins COVID-19. Joi va împlini 117 ani

Publicat: 10 02. 2021, 08:49
Actualizat: 10 02. 2021, 10:29

Călugăriţa, care va sărbători joi cea de-a 117-a aniversare, nu a suferit niciun simptom COVID-19, dar a rămas izolată în camera ei, fără a interacţiona cu alţi rezidenţi. Personalul căminului de bătrâni a declarat că singura problemă a călugăriţei a fost „singurătatea”, potrivit The Guardian.

David Tavella, purtătorul de cuvânt al azilului de bătrâni, a declarat că bătrâna nu şi-a arătat nicio teamă cu privire la acest virus virus. „Nu m-a întrebat despre sănătatea ei, ci despre rutina ei. Voia să ştie, de exemplu, dacă orele de masă şi de culcare aveau să se schimbe. Nu s-a temut de boală, de fapt era mai îngrijorată de ceilalţi rezidenţi ”.

Întrebată dacă îi este frică de COVID-19, călugăriţa a spus televiziunii franceze BFM: „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor … Sunt fericită să fiu aici, dar aş vrea să fiu în altă parte, alături de fratele meu mai mare, de bunicul şi bunica mea”.

David Tavella a spus că Andrée aşteaptă cu nerăbdare să-şi sărbătorească ziua de naştere joi, cu un grup mai mic de rezidenţi decât de obicei, din cauza riscului de infecţie cu noul coronavirus. „A avut mare noroc”, a adăugat el.

Călugăriţa, care s-a născut la 11 februarie 1904, este a doua persoană cu cea mai înaintată vârstă din lume, conform listei clasamentelor supercentenare mondiale a Gerontology Research Group (GRG). Cea mai în vârstă este japoneza Kane Tanaka, care a împlinit 118 ani pe 2 ianuarie. Toate cele 20 de persoane în vârstă din lista GRG sunt femei.

Anul trecut,  Sora Andrée a spus că nu înţelege cum de a trăit atât de mult. „Habar n-am care este secretul. Numai Dumnezeu poate răspunde la această întrebare ”, a declarat ea pentru radioul francez. „Am avut o mulţime de nefericiri în viaţă şi în timpul războiului din 1914-1918 când eram copil, am suferit ca toţi ceilalţi”.