Cea mai rară balenă din lume, găsită pe o plajă din Noua Zeelandă

Corpul unei balene cu dinţi-spadă - o specie atât de rară încât nu a fost niciodată văzută în viaţă - pare să fi eşuat pe o plajă din Noua Zeelandă.

Urmărește
2494 afișări
Imaginea articolului Cea mai rară balenă din lume, găsită pe o plajă din Noua Zeelandă

Sursa foto: New Zealand Department of Conservation

Rămăşiţele obscurei creaturi, lungă de cinci metri, au fost găsite în apropierea gurii unui râu din sudul provinciei Otago pe 4 iulie, au declarat cercetătorii citaţi de AFP.

Acesta a fost identificat de experţii în mamifere marine din cadrul Departamentului de conservare al Noii Zeelande şi al muzeului naţional, Te Papa, ca fiind un mascul de balenă cu dinţi-spadă.

O investigaţie ADN a fost lansată pentru a confirma clasificarea sa, au declarat oamenii de ştiinţă.

„Balenele cu dinţi - spadă sunt una dintre cele mai puţin cunoscute specii de mamifere mari din timpurile moderne", a declarat Gabe Davies, directorul operaţiunilor de coastă din Otago ale departamentului de conservare.

„Începând cu anii 1800, doar şase exemplare au fost documentate vreodată în întreaga lume, iar toate, cu excepţia unuia, au fost din Noua Zeelandă", a declarat Davies.

„Din punct de vedere ştiinţific şi al conservării, acest lucru este uriaş".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici