- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai longeviv preşedinte din lume se pregăteşte pentru realegere
Cel mai longeviv preşedinte din lume doreşte să fie reales pentru a-şi continua guvernarea de 43 de ani în Guineea Ecuatorială, scrie BBC.
Preşedintele Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, în vârstă de 80 de ani, a condus un regim marcat de presupuse încălcări ale drepturilor omului, inclusiv tortură şi dispariţii.
În competitţia electorală sunt prezenţi câţiva candidaţi ai opoziţiei, dar se estimează ca aceştia nu vor câştiga.
Preşedintele are o influenţă puternică asupra naţiunii, cu membri ai familiei în funcţii guvernamentale cheie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
-
„El mi-a propus acest lucru”. Vladimir Putin dezvăluie că Joe Biden a propus amânarea aderării Ucrainei la NATO în 2021
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
Fiul său, Teodoro "Teodorin" Nguema Obiang Mangue, care ocupă funcţia de vicepreşedinte al ţării, s-a bucurat de un stil de viaţă somptuos în SUA şi Europa şi deţine chiar şi o mănuşă îmbrăcată în cristale care i-a aparţinut lui Michael Jackson, potrivit autorităţilor britanice.
Opoziţia politică este abia tolerată şi are probleme, în lipsa unei unei prese libere.
Se crede că preşedintele Obiang, care a negat anterior încălcările drepturilor şi fraudarea alegerilor, încearcă să îşi cureţe reputaţia internaţională. În septembrie, guvernul a abolit pedeapsa cu moartea, o măsură care a fost apreciată de ONU.
Preşedintele Obiang, care a supravieţuit mai multor tentative de lovitură de stat, a preluat puterea în această naţiune din Africa de Vest, bogată în petrol, în 1979, în urma unei lovituri militare. După ce a preluat funcţia de la predecesorul şi unchiul său, Francisco Macias Nguema, a făcut unele reforme, dar a păstrat controlul absolut asupra naţiunii.
Nguema, al cărui regim a dus la mii de morţi şi la un exod în masă din Guineea Ecuatorială, a fost executat ulterior.
Ţara are o istorie a ceea ce criticii numesc rezultate electorale frauduloase. Oficialii au declarat că preşedintele Obiang a obţinut peste 97% din voturi la alegerile prezidenţiale din decembrie 2002. Candidaţii opoziţiei s-au retras din scrutin, invocând fraude şi nereguli.
Rezultate similare au fost raportate şi la alegerile din 2009 şi 2016.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO