Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut - martori

Atacurile aeriene israeliene au lovit suburbiile sudice ale Beirutului în cursul nopţii şi la începutul zilei de duminică, în cel mai intens bombardament asupra capitalei libaneze de când Israelul şi-a intensificat campania împotriva grupării Hezbollah, susţinută de Iran, luna trecută.

Urmărește
538 afișări
Imaginea articolului Cel mai puternic bombardament de până acum al Israelului în Beirut - martori

În timpul nopţii, exploziile au bubuit peste Beirut timp de aproape 30 de minute, vizibile de la mai mulţi kilometri distanţă.

A fost cel mai mare atac al asaltului Israelului asupra Beirutului de până acum, au declarat martori şi analişti militari la posturile de televiziune locale, citate de Reuters.

Duminică, o ceaţă cenuşie plutea deasupra oraşului, iar molozul era împrăştiat pe străzile din suburbiile sudice, în timp ce coloane de fum se ridicau deasupra zonei.

„Noaptea trecută a fost cea mai violentă dintre toate nopţile anterioare. Clădirile se zguduiau în jurul nostru şi la început am crezut că este un cutremur. Au fost zeci de lovituri - nu le-am putut număra pe toate - şi sunetele au fost asurzitoare”, a declarat Hanan Abdullah, un locuitor din zona Burj al-Barajneh din suburbiile sudice ale Beirutului.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare, pe care Reuters nu le-a putut verifica, au arătat noi pagube pe autostrada care merge de la aeroportul din Beirut până în centrul oraşului, trecând prin suburbiile din sud.

Israelul a declarat că forţele sale aeriene au „efectuat o serie de lovituri ţintite asupra unui număr de depozite de arme şi de infrastructuri teroriste aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah în zona Beirut”.

Autorităţile libaneze nu au precizat imediat ce au lovit rachetele sau ce pagube au provocat.

Bombardamentele intense din acest weekend au avut loc chiar înainte de aniversarea atacului din 7 octombrie al grupării militante palestiniene Hamas asupra sudului Israelului, în care au fost ucise aproximativ 1.200 de persoane şi mai mult de 250 au fost luate ostatice, potrivit cifrelor israeliene.

Ţinta loviturilor aeriene ale Israelului în Liban şi a invaziei terestre în sudul ţării este gruparea armată libaneză Hezbollah, principalul aliat al Iranului în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici