- Home
- Externe
- WASHINGTON, (07.08.2014, 06:15)
- Gaidau Ion
Cel mai ridicat nivel de ALERTĂ, instituit de autorităţile sanitare americane în cazul Ebola
Autorităţile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, a declarat un purtător de cuvânt. "Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată”.
Urmărește
2740 afișări
Autorităţile sanitare americane au instituit nivelul de alertă cel mai ridicat în cazul Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde crizei" legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).
"Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanşată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1", a precizat el.
Această decizie răspunde la "propagarea virusului Ebola în Nigeria şi la potenţialul risc de a afecta multe vieţi", a afirmat directorul CDC, doctorul Tom Frieden, într-un mesaj publicat pe Twitter.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în următoarele 100 de zile şi îl avertizează pe Putin: O putem face pe calea uşoară sau pe calea grea - şi calea uşoară este întotdeauna mai bună
-
După anunţul lui Bolojan, şi şeful Camerei Deputaţilor anunţă reducerea a peste 200 de posturi
-
Kremlinul dezinformează: Operaţiune militară fictivă la graniţa României cu Ucraina
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat 932 de morţi din totalul de 1.711 de cazuri în cadrul acestei epidemii fără precedent, care afectează în special trei ţări din Africa de Vest, potrivit unei estimări din 4 august, a anunţat miercuri CDC.
Sierra Leone, Liberia şi Guineea sunt ţările cele mai afectate. În Nigeria, unde există temeri privind propagarea epidemiei, sunt nouă cazuri suspecte şi un deces, precizează CDC pe site-ul său de Internet.
În plus, misionara americană Nancy Writebol, infectată cu virusul în Africa şi ajunsă marţi la Atlanta pentru a primi îngrijiri medicale în carantină într-un spital echipat special, a primit a treia doză dintr-un tratament experimental, a anunţat postul de televiziune CNN.
Doctorul Kent Brantly, contaminat tot în Liberia şi repatriat în Statele Unite sâmbătă, a fost tratat, de asemenea, cu acest ser nou, care nu a mai fost testat pe oameni până în prezent.
Acest tratament ar explica ameliorarea stării lor de sănătate, considerată încă gravă la sfârşitul săptămânii trecute. Un medic care i-a administrat prima doză în Africa doctorului Brantly a vorbit despre tratamentul "miraculos" care a atenuat simptomele într-o oră, a anunţat presa americană.
Preşedintele Barack Obama a considerat miercuri că este "prematur" ca medicamentul experimental să fie trimis în Africa.
Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului american de alergii şi boli infecţioase (NIAID), a recunoscut marţi că serul are "o oarecare eficienţă, dar doar la doi pacienţi" în acest stadiu.
"Rezultatele experimentelor efectuate pe animale sunt foarte bune şi folosirea acestui agent pe doi pacienţi sugerează că el are un efect favorabil. Dar dat fiind că (tratamentul) se limitează la doi pacienţi, trebuie să fim prudenţi înainte de a trage concluzii", a adăugat el.
În prezent nu există niciun tratament pentru a combate acest virus foarte virulent, identificat în 1976 şi care are o rată de mortalitate de 60 până la 90 la sută.
Citeşte şi:
Locuitorii din Sierra Leone fug din spitale, convinşi că Ebola este o conspiraţie guvernamentală
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl amenință pe Putin: „O putem rezolva pe calea ușoară … sau pe cea grea”. Cum vrea președintele să oprească războiul din Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Teroriştii ar putea folosi virusul Ebola pentru a crea o bombă biologică, susţine un expert britanic
Citește și: Tot ce trebuie să ştii despre virusul Ebola
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe