Cel mai sigur loc din lume va fi Vilnius. NATO trasformă capitala într-o fortăreaţă. De la sisteme Patriot la echipament pentru a face faţă unui potenţial atac chimic, biologic sau nuclear
NATO a transformat Vilnius într-o fortăreaţă apărată cu armament avansat pentru a-i proteja pe preşedintele american Joe Biden şi pe alţi lideri ai alianţei care se vor întâlni săptămâna viitoare la doar 32 km de gardul de sârmă ghimpată de la graniţa Lituaniei cu Belarus, un stat aliat ale Rusiei, relatează Reuters,
Cel mai sigut loc din lume va fi Vilnius. NATO trasformă capitala într-o fortăreaţă. De la sisteme Patriot la echipament pentru a face faţă unui potenţial atac chimic, biologic sau nuclear
Şaisprezece ţări NATO au trimis în total aproximativ 1.000 de soldaţi pentru a proteja summitul din 11-12 iulie, care va avea loc la doar 151 km de Rusia. Mulţi dintre ei furnizează, de asemenea, sisteme avansate de apărare antiaeriană de care statele baltice nu dispun.
"Ar fi mai mult decât iresponsabil ca cerul nostru să fie neprotejat în timp ce Biden şi liderii a 40 de ţări sosesc", a declarat preşedintele lituanian Gitanas Nauseda.
Germania a desfăşurat 12 vehicule lansatoare de rachete Patriot, folosite pentru a intercepta rachete balistice şi de croazieră sau avioane de război.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israel și SUA continuă la Doha negocierile privind acordul de încetare a focului în Gaza. Trump își menține avertismentul că „se va dezlănțui iadul în Orientul Mijlociu” dacă Hamas nu eliberează ostaticii până la învestirea sa de pe 20 ianuarie
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Spania a adus un sistem de apărare antiaeriană NASAMS, Franţa trimite obuziere autopropulsate Caesar. Franţa, Finlanda şi Danemarca îşi bazează avioanele militare în Lituania, iar Regatul Unit şi Franţa furnizează capacităţi antidronă.
Polonia şi Germania au trimis forţe pentru operaţiuni speciale dotate cu elicoptere. Alţii trimit echipament pentru a face faţă oricărui potenţial atac chimic, biologic, radiologic şi nuclear.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:41
Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pe fondul crizei energetice
-
astăzi, 21:28
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1055. Suedia îşi va spori prezenţa militară în Marea Baltică în urma unui presupus sabotaj de cablu / Militarii nord-coreeni din Ucraina, instruiţi să se autodetoneze înainte de a fi capturaţi / Rusia reduce numărul de atacuri cu drone pentru prima dată în aproape un an