- Home
- Externe
- ATENA, (15.03.2018, 06:58)
- Mircea Olteanu
Cel puţin 11 azilanţi, răniţi în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţie pe insula Lesbos
Cel puţin 11 azilanţi au fost răniţi în urma confruntărilor violente între refugiaţi şi forţele de ordine care s-au produs miercuri pe insula Lesbos, a anunţat organizaţia umanitară Medecins Sans Frontieres (MSF), informează agenţia de ştiri Reuters.
Urmărește
596 afișări
Cel puţin 11 azilanţi, răniţi în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţie pe insula Lesbos
Peste 5.000 de azilanţi locuiesc în tabăra de refugiaţi Moria de pe insula Lesbos, aproape dublu faţă de capacitatea planificată. Protestele faţă de condiţiile precare de trai din tabăra de refugiaţi sunt relativ comune, însă incidentele violente de miercuri au fost printre cele mai serioase din ultimele luni.
Un site de ştiri local a relatat că protestul violent a fost declanşat de tentativa de sinucidere a unui bărbat sirian, adăugând că poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade cu efect acustic şi luminos pentru a dispersa mulţimea.
Un oficial din cadrul poliţiei a confirmat faptul că forţele de ordine au intervenit, însă a refuzat să comenteze în legătură cu presupusa folosire a gazelor lacrimogene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Situația de pe frontul din Ucraina se deteriorează. Ce îi cere viitoarea Administrație Trump lui Zelenski
-
USR cere numirea unui nou Avocat al Poporului: am devenit ţara mandatelor expirate ocupate abuziv
-
A greşit Zelenski că nu a acceptat propunerile Franţei şi ale SUA de la finalul anului 2022 şi din vara lui 2023, pentru un acord de încetare a focului?
-
Incendiile din California pun sub semnul întrebării organizarea Jocurilor Olimpice din 2028 la LA
Medecins Sans Frontieres (MSF) a transmis pe Twitter că voluntarii organizaţiei au oferit ajutor medical unui număr de unsprezece persoane, inclusiv copii mici şi femei gravide, în urma confruntărilor între refugiaţi şi poliţia greacă.
"Situaţia este mai calmă, dar Moria continuă să fie un loc groaznic în care să locuieşti", a adăugat organizaţia umanitară.
Peste un milion de imigranţi, cei mai mulţi din Siria, Irak sau Afganistan, au ajuns în ultimii ani în Europa, traversând Marea Egee dinspre Turcia spre Grecia.
Uniunea Europeană a semnat în 2016 un acord cu Ankara privind limitarea imigraţiei în Europa ce a dus la o scădere semnificativă a numărului de imigranţi care ajung în statele UE, via Turcia.
Imigranţii, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii precare, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la imigranţi şi sunt supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor din ţările prin care trec.
Citește pe alephnews.ro: Calendarul alegerilor prezidențiale. Ce decizii ia Guvernul Ciolacu 2.0 săptămâna aceasta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mai multe cipuri în creier în 2025: Musk a anunțat că un al treilea pacient a primit implantul cerebral de la Neuralink. Compania nu se oprește aici
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Scandal monstru după finala Casa iubirii: Acuzații de blat pentru Kanal D: V-ați bătut joc
CANCAN.RO
Cât a plătit un turist român pentru intrarea într-un aquapark cu apă termală, aflat la 20 km de granița României, după aderarea la Spațiul Schengen
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe