Cel puţin 18 morţi şi 80 de răniţi în Irak, în urma unor noi violenţe

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, iar alte 80 au fost rănite, duminică dimineaţa, la Bagdad şi în zona de la periferia capitalei irakiene, în aproximativ zece atacuri, între care un atentat sinucigaş, soldat cu 12 morţi, au anunţat serviciile de securitate.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi şi 80 de răniţi în Irak, în urma unor noi violenţe

Cel puţin 18 morţi şi 80 de răniţi în Irak, în urma unor noi violenţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste violenţe ridică, din nou, problema capacităţii forţelor de securitate irakiene, la trei zile după atentate împotriva poliţiei, în care au fost ucise 29 de persoane, la Kirkuk (nord), cu şapte luni înainte de retragerea prevăzută a forţelor americane.

În doar câteva ore, duminică dimineaţa, au explodat 12 bombe artizanale şi trei maşini-capcană, plus un atentat sinucigaş.

Atacul cel mai sângeros a fost un dublu atentat, comis căre ora locală 9.00 (9.00, ora României), la Taji, la 25 de kilometri nord de Bagdad, în care au fost ucise 12 persoane, iar alte 23 au fost rănite, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului de Interne, sub protecţia anonimatului.

Un oficial din cadrul Ministerului Apărării, a anunţat, de asemnea, un bilanţ de 14 morţi şi 28 de răniţi.

După explozia unei maşini-capcană, un kamikaze şi-a detonat centura de explozivi, în momentul în care forţe de poliţie, salvatori şi numeroase alte persoane se îndreptau către locul exploziei. Între morţi figurau opt poliţişti.

În sudul capitalei, patru bombe artizanale au expodat pe o stradă din apropierea unui post de poliţie, în cartierul Amel, după care a explodat şi o maşină-capcană. În total, s-au înregistrat doi morţi şi 15 răniţi, potrivit unui oficial din cadrul Ministerului de Interne. Tot în sud, un atentat s-a soldat cu trei răniţi, în sectorul Saidiya.

În cartierul sărac Sadr City (nord-vest), o bombă amplasată contra unui spital a ucis două persoane şi a rănit alte şapte, în timp ce, într-un alt atentat, contra unei pieţe, au fost rănite şapte persoane. Potrivit unor matori, una dintre aceste explozii a fost provocată de o maşină-capcană.

În sectorul Al-Talbiya (nord), o maşină-capcană a explodat la trecerea unui convoi al unui general din cadrul Ministerului de Interne, omorând o persoană şi rănind alte cinci, între care două gărzi de corp ale ofiţerului. Un alt atentat, în apropiere de Piaţa Wassiq (centru), s-a soldat cu un mort şi 12 răniţi.

În estul capitalei, şase persoane au fost rănite de o bombă artizanală, la trecerea unei patrule de poliţie. Alte două persoane au fost rănite de două bombe, care vizau maşina unui angajat al Comandamentului pentru Operaţiuni din Bagdad, în sectorul al-Kanaat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici