Cel puţin 18 victime în urma inundaţiilor din Arkansas - VIDEO

Cel puţin 18 persoane au murit în urma inundaţiilor declanşate, în noaptea de joi spre vineri, de ploile torenţiale în statul american Arkansas, au anunţat echipele de intervenţie, care au reluat sâmbătă operaţiunile de căutare a victimelor.

13 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 victime în urma inundaţiilor din Arkansas - VIDEO

Cel puţin 18 victime în urma inundaţiilor din Arkansas (Imagine: www.cnn.com)

Salvatorii au găsit sâmbătă încă două trupuri neînsufleţite, numărul total al victimelor ajungând astfel la 18, a declarat Chad Stover, reprezentant al echipelor de intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului statului Arkansas a precizat că şase dintre cele 15 victime deja identificate sunt copii cu vârste cuprinse între doi şi şapte ani.

Autorităţile speră să mai găsească supravieţuitori, dar nu au reuşit încă să stabilească numărul persoanelor dispărute, deoarece nu dispun de informaţii clare privind numărul total al turiştilor aflaţi în zonă în momentul producerii inundaţiei. "Credem că este vorba despre circa 300 de persoane" care se aflau în zonă, a precizat Stover.

Senatorul de Arkansas Blanche Lincoln a afirmat că operaţiunile de căutare se desfăşoară cu dificultate din cauza accesului dificil în zonă. "La faţa locului, nimeni nu a putut fi avertizat cu suficient de mult timp înainte", a spus ea.

Inundaţiile s-au produs în pădurea naţională Ouachita, care se întinde pe o suprafaţă de 700.000 de hectare, între vestul statului Arkansas şi sud-estul statului Oklahoma, unde ploile torenţiale au determinat creşterea cu şase metri a nivelului apelor râurilor Caddo şi Little Missouri.

Video stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici