Cel puţin 19 morţi în două explozii produse în oraşul pakistanez Lahore

Cel puţin 19 persoane au fost ucise marţi în două explozii produse la Lahore, cel mai mare oraş pakistanez, una dintre deflagraţii vizând o clădire a poliţiei federale, a declarat comandantul poliţiei locale, potrivit presei de stat.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 19 morţi în două explozii produse în oraşul pakistanez Lahore

Cel puţin 19 morţi în două explozii produse în oraşul pakistanez Lahore (Imagine: Mediafax Foto)

Prima explozie a vizat sediul Agenţiei federale de investigaţie, provocând moartea a 15 persoane, în timp ce a doua deflagraţie a afectat un imobil în care se aflau birourile mai multor firme private, situat într-un alt cartier, soldându-se cu patru morţi, potrivit presei pakistaneze.

Comandantul poliţiei locale din Lahore, Malik Muhammad Iqbal, declarase iniţial că explozia care a vizat clădirea poliţiei federale s-a soldat cu 12 morţi.

Posturile pakistaneze de televiziune au prezentat imagini cu un imobil de patru etaje, parţial prăbuşit după şocul exploziei, fără a preciza dacă aceste este sediul Agenţiei de investigaţie sau o clădire vecină.

La 4 martie, cinci persoane au fost ucise iar 19 rănite într-un dublu atentat sinucigaş care a vizat o şcoală navală militară din Lahore, un nou atac dintr-o serie fără precedent comisă de militanţii afiliaţi grupării al-Qaida şi insurgenţilor talibani.

Aproape 1.040 de persoane, dintre care numeroşi civili, au fost ucişi în 116 atentate de la începutul anului 2007, majoritatea comise de atentatori sinucigaşi, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici