Cel puţin 43 de persoane ucise şi sute rănite în confruntările de duminică din Bangladesh

  • Cel puţin 43 de persoane au fost ucise şi sute au fost rănite în confruntările de duminică din Bangladesh.
  • Guvernul a declarat stare de asediu pe termen nelimitat.
Urmărește
485 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 43 de persoane ucise şi sute rănite în confruntările de duminică din Bangladesh

Cel puţin 43 de persoane ucise şi sute rănite în confruntările de duminică din Bangladesh

Guvernul a declarat duminică, începând cu ora 18.00, stare de asediu pe termen nelimitat la nivel, fiind pentru prima dată când ia o astfel de măsură în timpul protestelor actuale care au început luna trecută.

Tulburările, care au determinat guvernul să închidă serviciile de internet, reprezintă cel mai mare test pentru Hasina din ianuarie, când au izbucnit proteste mortale după ce a câştigat un al patrulea mandat consecutiv în alegeri care au fost boicotate de principalul partid de opoziţie, Partidul Naţionalist din Bangladesh.

Criticii lui Hasina, împreună cu grupurile pentru drepturile omului, au acuzat guvernul că a folosit o forţă excesivă pentru a înăbuşi mişcarea, o acuzaţie pe care ea şi miniştrii săi o neagă.

Demonstranţii au blocat marile autostrăzi duminică, în timp ce studenţii protestatari au lansat un program de necooperare pentru a cere demisia guvernului, iar violenţele s-au extins la nivel naţional.

„Cei care protestează pe străzi în acest moment nu sunt studenţi, ci terorişti care încearcă să destabilizeze naţiunea", a declarat Hasina.

„Fac apel la concetăţenii noştri să îi reprime pe aceşti terorişti".

Autorităţile din Bangladesh au instruit duminică operatorii de telecomunicaţii din ţară să oprească 4G, dezactivând efectiv serviciile de internet, potrivit unei note guvernamentale confidenţiale văzute de Reuters.

Luna trecută, cel puţin 150 de persoane au fost ucise şi mii au fost rănite în violenţele declanşate de grupuri de studenţi care protestau împotriva cotelor pentru locurile de muncă guvernamentale. Protestele s-au oprit după ce Curtea Supremă a eliminat majoritatea cotelor, dar studenţii au revenit pe străzi în proteste sporadice săptămâna trecută, cerând dreptate pentru familiile celor ucişi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici