Cel puţin 58 de răniţi, după ce un avion a ieşit de pe pistă şi a luat foc la Denver

Cel puţin 58 de persoane au fost rănite când un Boeing al companiei americane Continental a ieşit de pe pistă şi a luat foc, sâmbătă seara, în timp ce se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Denver, au declarat duminică autorităţile.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 58 de răniţi, după ce un avion a ieşit de pe pistă şi a luat foc la Denver

Cel puţin 58 de răniţi, după ce un avion a ieşit de pe pistă şi a luat foc la Denver (Imagine: www.denverpost.com)

Potrivit cotidianului Denver Post, doi dintre pasageri erau în stare critică, la University of Colorado Hospital.

"Noul bilanţ menţionează 58 de răniţi printre pasageri", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor aeriene, Jeff Green, la postul public de radio american NPR.

Aparatul Boeing 737 se pregătea să decoleze de pe aeroportul internaţional din Denver cu destinaţia Houston, Texas, când a părăsit pista din motive necunoscute, a precizat Green.

Cele 122 de persoane de la bordul cursei 1401 - 107 pasageri şi cinci membri ai echipajului - au fost evacuate cu ajutorul toboganelor de salvare, iar incendiul a fost stins rapid, a continuat purtătorul de cuvânt.

El a precizat că este prea devreme pentru a şti dacă condiţiile meteorlogice au avut un rol în accident, menţionând rafalele puternice de vânt, dar nu şi zăpadă.

Incendiul a fost atât de puternic încât plasticul provenind de la spaţiile de aranjare a bagajelor de mână din cabină s-a topit şi a curs pe locurile pasagerilor, potrivit presei americane.

Aeroportul din Denver a publicat un comunicat pe site-ul său, avertizând pasagerii cu privire la întârzieri duminică şi luni, doarece o jumătate dintre piste vor fi în continuare închise.

Din cauza accidentului, "aeroportul rămâne parţial închis şi autorităţile aeroportuare prevăd întârzieri de 40 de minute sau mai mult", precizează comunicatul.

Continental Airlines a difuzat de asemenea un comunicat, în care afirmă că va colabora "cu autorităţile care anchetează acest accident".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici