Cel puţin şase persoane s-au îmbolnăvit de febră Dengue în Japonia

Cel puţin şase cazuri autohtone de febră Dengue au fost identificate în Japonia în ultimele zile, a anunţat presa luni, un număr mai mare decât cele trei anunţate oficial săptămâna trecută, primele în ultimii 70 de ani.

Urmărește
278 afișări
Imaginea articolului Cel puţin şase persoane s-au îmbolnăvit de febră Dengue în Japonia

Cel puţin şase persoane s-au îmbolnăvit de febră Dengue în Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Toate persoanele infectate sau suspectate de infectare au fost în august în parcul Yoyogi, în centrul Tokyo, loc foarte frecventat, unde au fost ciupite de ţânţari, potrivit elementelor furnizate de autorităţile locale şi de presă.

Printre persoanele bolnave figurează doi locuitori din prefectura Kanagawa, vecină cu Tokyo şi una din Niigata, la nord.

Un anunţ oficial privind toate cazurile înregistrate urmează să fie făcut în cursul zilei de luni.

Joi, Ministerul Sănătăţii, municipalitatea Tokyo şi prefectura vecină Saitama au anunţat primele trei cazuri descoperite.

Cercetările efectuate pe insecte capturate în parcul Yoyogi nu au arătat nimic pentru moment.

Autorităţile au început să pulverizeze însă insecticide pentru a încerca să elimine ţânţarul sau ţânţarii purtători ai virusul responsabil de această boală.

Febra Dengue, numită şi "gripă tropicală", este o infecţie virală transmisă de ţânţari dar care nu se transmite direct de la persoană la persoană. Autorităţile cred că persoanele nou infectate au fost ciupite de un ţânţar contaminat, care ciupise anterior o persoană purtătoare a virusului ce venea din străinătate.

Cazurile autohtone sunt extrem de rare în Japonia, dar cele venite din afară sunt de aproximativ 200 pe an, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Autorităţile recomandă protejarea de ţânţari care sunt peste tot în timpul verii în Japonia, inclusiv în metropole.

Punerea la punct a unui vaccin împotriva bolii este complexă deoarece există patru tipuri de virus care provoacă febra Dengue.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, "simptomele merg de la un sindrom febril uşor la febră puternică", însoţită de "cefalee puternică şi dureri retro-orbitale, musculare şi articulare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici