Celebrul minaret din Mosul, distrus de militanţii Statului Islamic, a fost restaurat

  • Moscheea Grand al-Nuri din Mosul, cunoscută pentru minaretul său înclinat, a fost restaurată.
  • Monumentul vechi de secole a fost distrus în 2017 de militanţii Statului Islamic.
  • Restaurarea a fost făcută cu fonduri de la ONU şi de la mai multe ţări şi organizaţii.
Urmărește
166 afișări
Imaginea articolului Celebrul minaret din Mosul, distrus de militanţii Statului Islamic, a fost restaurat

Sursa foto: X / @AyoobThanoon

Reconstrucţia şi restaurarea moscheii şi minaretului au fost realizate în parteneriat de agenţia culturală a ONU, UNESCO, Uniunea Europeană şi Consiliul de Stat al Antichităţilor şi Patrimoniului Irakian.

Directorul general UNESCO, Audrey Azoulay, a declarat că peste 115 milioane de dolari au fost atraşi de la 15 parteneri, Emiratele Arabe Unite şi UE fiind cei mai importanţi, potrivit Reuters.

Moscheea Grand al-Nuri din Mosul, cunoscută pentru minaretul său înclinat, a fost locul în care pe 4 iulie 2014, liderul Statului Islamic a proclamat un califat care acoperea părţi din Siria şi Irak. Ulterior, în 2017, militanţii au încercat să distrugă monumentul atunci când se retrăgeau din oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici