CEO-ul Binance pledează vinovat de spălare de bani şi va demisiona. Acesta trebuie să plătească amenzi de 4,3 miliarde de dolari

Changpeng Zhao, fondatorul Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a fost de acord să demisioneze din companie şi să pledeze marţi vinovat de spălare de bani.

Urmărește
754 afișări
Imaginea articolului CEO-ul Binance pledează vinovat de spălare de bani şi va demisiona. Acesta trebuie să plătească amenzi de 4,3 miliarde de dolari

CEO-ul Binance pledează vinovat de spălare de bani şi va demisiona. Acesta trebuie să plătească amenzi de 4,3 miliarde de dolari

Ca parte a pledoariei de vinovăţie, Zhao a fost de acord să plătească o amendă de 50 de milioane de dolari şi i se va interzice orice implicare în afaceri. Şi compania Binance a fost de acord să pledeze vinovată, să accepte numirea unui monitor şi să plătească o amendă penală de aproape 1,81 miliarde de dolari, precum şi un ordin de confiscare de 2,51 miliarde de dolari pentru a soluţiona trei acuzaţii penale. Departamentul de Justiţie al SUA a acuzat compania de desfăşurarea unei activităţi de transfer de bani fără licenţă, de conspiraţie şi de încălcarea Legii privind puterile economice internaţionale de urgenţă.
 
Zhao a scris într-un tweet: "Astăzi, am demisionat din funcţia de CEO al Binance. Recunosc, nu a fost uşor să renunţ din punct de vedere emoţional. Dar ştiu că este ceea ce trebuie să fac. Am făcut greşeli şi trebuie să-mi asum responsabilitatea. Acest lucru este cel mai bine pentru comunitatea noastră, pentru Binance şi pentru mine... Nu mă văd din nou CEO conducând un startup."
 
Procurorul general Merrick Garland a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că amenzile în valoare totală de 4,3 miliarde de dolari pe care Binance şi Zhao au fost de acord să le plătească ca parte a declaraţiilor de vinovăţie reprezintă una dintre cele mai mari sancţiuni pe care Departamentul de Justiţie le-a obţinut vreodată în urma unei afaceri penale, transmite The Guardian.
 
Potrivit lui Garland, Zhao a "încălcat cu bună ştiinţă legea federală care protejează împotriva spălării de bani şi a finanţării terorismului". Şeful Binance, a precizat el, a pledat vinovat în persoană marţi, la Seattle.
 
"Încă de la început, Zhao şi alţi directori de la Binance s-au angajat într-un efort deliberat şi calculat de a profita de pe piaţa americană fără a pune în aplicare controalele cerute de legislaţia americană", a declarat Garland. Procurorul general al SUA a identificat tranzacţii de milioane de dolari din SUA către utilizatori iranieni, utilizatori din Siria şi din Ucraina ocupată de Rusia şi grupuri teroriste, inclusiv Isis.
 
"Binance a permis în mod deliberat tranzacţii de sute de milioane de dolari între utilizatori americani şi utilizatori care fac obiectul sancţiunilor SUA. Platforma sa a găzduit infractori din întreaga lume, care au folosit Binance pentru a muta fonduri furate şi alte produse infracţionale", a adăugat el.
 
Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat că autorităţile de reglementare financiară din SUA au investigat Binance timp de peste trei ani şi au constatat că aceasta s-a angajat în "încălcări consecvente şi flagrante" ale legislaţiei americane care "au permis actorilor ilicit să tranzacţioneze liber" pe platformă şi "au sprijinit activităţi de la abuz sexual asupra copiilor, la narcotice ilegale şi terorism în peste 100.000 de tranzacţii".
 
Yellen a declarat că Binance a prezentat riscuri "pentru sistemul financiar al SUA, pentru cetăţenii americani şi pentru securitatea naţională a ţării noastre pentru prea mult timp". Iar ea a avut un mesaj pentru industria criptomonedelor: "Permiteţi-mi să fiu clară, transmitem, de asemenea, un mesaj către industria monedelor virtuale în sens mai larg - astăzi şi în viitor, bursele de monede virtuale şi firmele de tehnologie financiară doresc să realizeze beneficiile extraordinare de a face parte din sistemul financiar al SUA, trebuie să respecte regulile. Dacă nu o fac, guvernul SUA va lua măsuri."
 
Richard Teng, şeful pieţelor regionale ale Binance din afara SUA, a fost numit CEO al firmei după încheierea observaţiilor Departamentului de Justiţie.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici