David Scott-Beddard, CEO-ul companiei de expoziţii Titanic White Star Memories Ltd, a declarat pentru CNN că tragedia a afectat „fără îndoială” oportunităţile de a vizita şi a studia epava în viitor.
„Şansele ca orice cercetare viitoare să fie efectuată asupra epavei Titanicului sunt extrem de mici. Probabil că nu în timpul vieţii mele”, a declarat Scott-Beddard pentru „Early Start” de la CNN.
„Îmi imaginez că va fi, fără îndoială, o anchetă după acest dezastru şi vor fi puse în aplicare reguli şi reglementări mult mai stricte”, a spus el.
Au fost ridicate îngrijorări cu privire la caracteristicile low-tech şi controversate ale submersibilului Titan de la OceanGate.
Un fost subcontractant OceanGate care a lucrat la dezvoltarea submersibilului Titan a spus că unele dintre materialele de construcţie şi alegerile de design au fost considerate „controversate” la momentul în care a fost făcut în 2018.
Au fost efectuate mai multe călătorii de cercetare la situl Titanicului după ce a fost descoperit în 1985, iar multe dintre artefactele sale au fost recuperate şi expuse în mod controversat în întreaga lume de atunci. Dar călătoriile comerciale precum cele oferite de OceanGate sunt un fenomen mult mai recent.
„Titanic este unul dintre acele lucruri de neatins, de neatins pentru cei mai mulţi dintre noi, cu excepţia cazului în care aţi lucrat în cercetare şi aţi avut norocul să vă scufundaţi în epavă în trecut”, a spus Scott-Beddard, explicând atractivitatea durabilă a navei. .
„Stă maiestuos pe fundul mării; (este) incredibil de rar ca o navă care s-a scufundat să stea în poziţie dreaptă”.