- Home
- Externe
- (28.04.2020, 04:56)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetători: Oamenii sunt adevăraţii vinovaţi pentru pandemia de Covid-19 pentru că au distrus natura
Pandemia de coronavirus este probabil să fie urmată de alte focare de boală şi mai mortale şi distructive, cu excepţia cazului în care se iau măsuri pentru a rezolva problema de la rădăcină: umanitatea se va opri din a mai distruge mediul natural, susţine un grup de cercetători.
Urmărește
5505 afișări
Cercetători: Oamenii sunt adevăraţii vinovaţi pentru pandemia de Covid-19 pentru că au distrus natura
„Există o singură specie responsabilă de pandemia de Covid-19 - noi”, susţine un grup de cercetători.
„Pandemiile recente sunt o consecinţă directă a activităţii umane, în special sistemele noastre financiare şi economice globale care încurajează creşterea economică cu orice preţ. Avem o mică fereastră de oportunităţi, pentru a depăşi provocările actualei crize, pentru a evita sămânţa seminţelor celor viitoare", se arată în studiul publicat de aceştia, potrivit The Guardian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Profesorii Josef Settele, Sandra Díaz şi Eduardo Brondizio au realizat cea mai cuprinzătoare verificare a sănătăţii planetare. Studiul lor a fost publicat în 2019 de platforma interguvernamentală Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES), iar concluzia a fost că societatea umană era pusă în pericol de declinul accelerat al sistemelor naturale de susţinere a vieţii Pământului.
Într-un articol publicat luni, cu dr. Peter Daszak, care pregăteşte următoarea evaluare IPBES, scrie că „defrişarea rampantă, extinderea necontrolată a agriculturii, agricultura intensivă, dezvoltarea minieră şi a infrastructurii, precum şi exploatarea speciilor sălbatice au creat o „furtună perfectă” pentru răspândirea bolilor”.
Aceste activităţi provoacă pandemii prin aducerea mai multor persoane în contact şi în conflict cu animalele, de la care provin 70% din bolile umane emergente, au spus ei.
În combinaţie cu urbanizarea şi creşterea călătoriilor cu avionul, acest lucru a permis unui virus inofensiv din liliecii asiatici să aducă „suferinţe umane nespuse şi să oprească economiile şi societăţile din întreaga lume. Aceasta este mâna umană în apariţia pandemiei. Cu toate acestea, Covid-19 poate fi doar începutul".
„Pandemiile viitoare sunt susceptibile să se întâmple mai des, să se răspândească mai rapid, să aibă un impact economic mai mare şi să ucidă mai multe persoane dacă nu suntem extrem de atenţi la impacturile posibile ale alegerilor pe care le facem astăzi”, au spus cercetătorii.
Oamenii de ştiinţă au declarat că pachetele de recuperare economică alocate de către guverne trebuie utilizate pentru consolidarea şi aplicarea protecţiei mediului şi că este nevoie de o abordare globală.
În noul articol, experţii în biodiversitate spuneau: „Putem ieşi din criza actuală mai puternici şi mai rezistenţi ca niciodată, alegând acţiuni care protejează natura, astfel încât natura să ne ajute şi să ne protejeze”.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe