- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii britanici dezvoltă deja vaccinuri împotriva unei noi pandemii, provocate de boala X
Oamenii de ştiinţă britanici au început să dezvolte vaccinuri împotriva unei noi pandemii provocate de „boala X”, necunoscută.
Cercetătorii britanici dezvoltă deja vaccinuri împotriva unei noi pandemii, provoate de boala X
Echipa formată din peste 200 de oameni de ştiinţă fac cercetările la laboratorul guvernamental de înaltă securitate Porton Down din Wiltshire.
Cercetătorii au întocmit o listă cu ameninţarea virusurilor animale care pot infecta oamenii şi care, în viitor, s-ar putea răspândi rapid în întreaga lume.
Nu se ştie care dintre ele va declanşa următoarea pandemie, motiv pentru care este menţionată doar ca „boala X”.
Dame Jenny Harries, şefa Agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA), a declarat pentru Sky News: „Ceea ce încercăm să facem aici este să ne asigurăm că ne pregătim astfel încât, în cazul în care vom avea o nouă boală X, un nou agent patogen, să avem cât de multă muncă făcută în avans. Să sperăm că putem preveni o pandemie. Dar dacă nu putem şi trebuie să reacţionăm, atunci am început deja să dezvoltăm vaccinuri şi produse terapeutice pentru a o învinge”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Centrul de dezvoltare şi evaluare a vaccinurilor de la Porton Down, extins pentru a prelua această activitate, s-a concentrat în trecut pe COVID şi pe testarea eficienţei vaccinurilor împotriva noilor variante.
Dar oamenii de ştiinţă de la centru sunt acum implicaţi în monitorizarea mai multor agenţi patogeni cu risc ridicat, inclusiv gripa aviară, variola maimuţelor şi hantavirusul, o boală transmisă de rozătoare.
Un succes timpuriu este primul vaccin din lume împotriva febrei hemoragice Crimeea-Congo, o boală care se răspândeşte prin căpuşe şi care are o rată de mortalitate de 30%. Tocmai au început testele clinice în fază incipientă, 24 de voluntari fiind aşteptaţi să testeze vaccinul. Boala este din ce în ce mai frecventă în Europa, pe măsură ce temperaturile cresc la nivel global, iar unii călători s-au întors în Marea Britanie cu această infecţie.
Harries a spus că schimbările climatice şi demografice fac ca o altă pandemie să devină din ce în ce mai probabilă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36