Cercetătorii de la Oxford au dat greş. Vaccinul britanicilor a dus la infectarea a şase maimuţe cu COVID-19

  • Vaccinul împotriva COVID-19 inventat de cercetării de la Oxford nu este eficient
  • Toate cele şase maimuţe care au participat la experiment au contactat boala
  • Guvernul britanic a finanţat cu 90 de milioane de lire starline dezvoltarea acestul vaccin
Urmărește
6875 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii de la Oxford au dat greş. Vaccinul britanicilor a dus la infectarea a şase maimuţe cu COVID-19

Cercetătorii de la Oxford au dat greş. Vaccinul britanicilor a dus la infectarea a şase maimuţe cu COVID-19

Specialiştii din Marea Britanie au recunoscut că vaccinul dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford nu este eficient pentru a opri răspândirea virusului. Testele recente efectuate pe animele au dus la îmbolnăvirea a şase maimuţe cu COVID-19. Pentru dezvoltarea acestui vaccin, guvernul britanic a investit 90 de miloane de lire sterline. 

Dezvăluirea a fost făcută de Dr. William Haseltine, fost profesor de la Harvard Medical School.

„Toate maimuţele vaccinate au fost infectate atunci când au intrat în contact cu virsul. Nu a existat nicio diferenţă în cantitatea de ARN viral detectat din secreţiile nazale la maimuţele vaccinate în comparaţie cu animalele nevaccinate.” - a afirmat doctorul Haseltine.

Scopul vaccinului este de  stimula sistemul imunitar să creeze anticorpi speciali pentru a ataca virusul. 
 
Vaccinul a intrat în primul său studiu clinic uman luna trecută. Au participat până acum 1.110 de subiecţi din Oxford, Southampton, Londra şi Bristol. Jumătate primesc vaccinul, în timp ce celorlalţi li se administrează o substanţă de control.

Ieri, guvernul britanic a anunţat o investiţie suplimentară de 65,5 milioane de lire sterline în studiile vaccinului dezvoltat la Oxford.

Secretarul de stat Alok Sharma a declarat că îşi doreşte să elaboreze un program de vaccinare în masă în toamna acestui an. De asemenea, el a lăudat vaccinul dezvoltat Oxford, fiind impresionat de viteza cu care avansează cercetările. 
 
„Aceşti bani vor ajuta la producerea în masă a vaccinului, astfel încât, în cazul în care studiile actuale au succes, să avem suficiente doze pentru a începe vaccinarea populaţiei din Marea Britanie imediat. Marea Britanie va fi prima ţară care va avea acces la vaccin. De asemenea, pe lângă sprijinirea oamenilor de aici, vom putea pune vaccinul la dispoziţia ţărilor în curs de dezvoltare la cel mai mic cost posibil", a declarat Alok Sharma. 
 
Şi cercetătorii de la Imperial College London lucrează la un vaccin pentru a opri coronavirusul. Cu două studii în desfăşurare în UK şi alte câteva zeci în lume, popoarele lumii speră să găsească cât mai rapid o soluţie sigură pentru a opri răspândirea virusului mortal. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici