- Home
- Externe
- NEW YORK, (08.03.2013, 13:14)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cerere inedită la ONU: Un diplomat le cere colegilor să nu mai vină în stare de ebrietate la negocieri
Un diplomat american de la ONU, Joseph M. Torsella, a înaintat săptămâna aceasta o "propunere modestă" prin care le cere colegilor săi să nu mai vină în stare de ebrietate la negocieri, însă există puţine şanse în vederea unei schimbări în acest sens, comentează New York Times în ediţia online.
Urmărește
213 afișări
Cerere inedită la ONU: Un diplomat le cere colegilor să nu mai vină în stare de ebrietate la negocieri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Saloanele de negocieri trebuie să fie, în viitor, o zonă liberă de beţie", a declarat Torsella. "Este ca şi cum, atunci când eşti adolescent, părinţii te pun într-o situaţie jenantă pentru că te-ai îmbătat în noaptea de dinainte", a comentat declaraţia Richard Gowan, un expert în domeniul ONU din cadrul Centrului pentru Cooperare Internaţională de la Universitatea New York. "Cred că (iniţiativa) a provocat numeroase chicoteli", a adăugat el.
Potrivit publicaţiei New York Times, la începutul renovării sediului central al ONU din Manhattan, în 2009, una dintre primele "victime" a fost Salonul Diplomaţilor, unde, de decenii, "delicata muncă diplomatică era susţinută cu un păhărel". Pierderea barului a condus la proteste din partea diplomaţilor şi înfiinţarea unuia temporar, acum desfiinţat, dar "setea la ONU pare că este în continuare puternică", apreciază NYT. De asemenea, diplomaţii au putut să fumeze pe culoarele şi în sălile de şedinţe de la sediul central al ONU, unde nu se aplică legile oraşului, până în 2008.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Deşi clădirea este în continuare în renovare, o plimbare înăuntru pare o călătorie înapoi în timp, optimismul şi speranţa create odată cu construirea ei pe ruinele celui de al Doilea Război Mondial fiind evidente în continuare, dar şi impresia că moravurile acelei perioade sunt încă valabile în ceea ce priveşte consumul de alcool, comentează publicaţia.
"ONU s-a curăţat fizic, dar există în continuare un fel de cultură reziduală a anilor '50-'60. Simţi un fel de blocare în trecut", este de părere Gowan, al cărui tată a fost diplomat. "Ca branşă, diplomaţii sunt nişte consumatori de alcool înrăiţi", continuă expertul, care adaugă că tatăl său bea cu moderaţie, însă a cunoscut diplomaţi care nu erau moderaţi în acest sens.
De asemenea, Pamela Vandyke-Price scrie pentru revista The Diplomat că între alcool şi diplomaţie există o legătură de secole. "Claret, un vin francez, era asociat cauzei susţinute de Tories", iar Whigs beau vin din Portugalia (porto) amestecat cu brandy, scrie ea. Apelul la "sobrietate" apare şi în ediţia online a revistei Foreign Policy, care scrie, citând diplomaţi sub protecţia anonimatului, că la ultimele negocieri privind bugetul, în decembrie, cel puţin un delegat era "intoxicat cu prea mult alcool".
Diplomaţi din mai multe ţări au refuzat să comenteze, joi, pentru NYT, pe tema consumului de alcool, însă, în privat, unii au sugerat care ar fi ţările din care provin cei mai răi "contravenienţi". Ei i-au citat pe canadieni şi whiskyul lor, pe ruşi şi votca sau pe francezi şi vinul lor. Torsella nu a dorit să acorde un interviu, iar ambasadorul rus la ONU Vitali Ciurkin a declarat că "nu ar trebui să se bea (alcool) în timpul sesiunilor", dar că, "după program este o problemă personală. Cu toţii avem vieţile noastre private, nu?".
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe