- Home
- Externe
- (18.01.2021, 14:18)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cererea pentru vaccinurile dezvoltate în Rusia şi China e în creştere. Vânzările, o reuşită pentru Moscova şi Beijing în ciuda temerilor legate de nivelul de siguranţă şi eficienţă a serului
Urmărește
958 afișări
Vaccinurile anti-COVID-19 din Rusia şi China au înregistrat o creştere semnificativă a cererii pe plan internaţional în ciuda temerilor cu privire la nivelul de siguranţă şi eficienţă al dozelor, scrie Financial Times.
Institutul Gamaleya din Moscova a declarat că va distribui vaccinul Sputnik V către Algeria, Argentina, Arabia Saudită şi Brazilia, în timp ce principalii producători din China, Sinopharm şi Sinovac Biotech, au încheiat acorduri cu peste zece ţări, incluzând aici Emiratele Arabe Unite, Egipt, Filipine, Indonezia şi Ungaria. Vânzările reprezintă astfel o reuşită semnificativă din punct de vedere politic şi comercial pentru Moscova şi Beijing.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
„Coronavirusul are potenţialul de a schimba radical felul în care înţelegem vaccinurile chineze. Am putea vedea pentru prima dată un vaccin esenţial din China pe scena globală”, spune Jennifer Huang Bouey, expert în cadrul think-tank-ului RAND.
Totuşi, Institutul Gamaleya şi Sinopharm nu au publicat un set complet al rezultatelor obţinute de-a lungul testelor clinice, fapt ce a determinat majoritatea oamenilor de ştiinţă să îşi exprime dubiile în ceea ce priveşte eficienţa şi siguranţa vaccinurilor. Mişcarea a fost replicată şi de Sinovac Biotech.
„Sunt extrem de încrezătoare în ceea ce priveşte datele oferte de vaccinurile mRNA, create de Moderna şi Pfizer/BioNTech. Întrucât nu vedem aceleaşi date la vaccinurile chinezeşti, este extrem de greu să ajungem la acelaşi nivel de încredere”, a declarat Fiona Smaill, anatomopatolog al Universităţii McMaster din Ontario.
Principalele vaccinuri din China şi Rusia au obţinut rezultate promiţătoare în prima etapă a testelor clinice, fiind susţinute de reviste medicale de top, precum The Lancet. În ambele cazuri, testele din etapa a treia au fost organizate în moduri ce par să întâlnească standardele internaţionale de producţie, spun experţii citaţi de FT.
„Aprobarea fără publicarea prealabilă a datelor din etapa a treia a devenit un trend. Concluzia este că, atunci când vorbim despre distribuirea unui vaccin, vrem să aruncăm mai întâi o privire asupra datelor”, spune Raina MacIntyre, specialist în boli infecţioase al Universităţii New South Wales din Sydney.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe