Cererile de muncă ale românilor în Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 2007
Numărul de cereri de muncă în Marea Britanie din partea românilor şi bulgarilor înregistrează, în primul trimestru din 2009, cel mai scăzut nivel de la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană în 2007, potrivit statisticilor publicate miercuri pe site-ul Guvernului britanic.
Cererile de muncă ale românilor în Marea Britanie, la cel mai scăzut nivel din 2007
Conform statisticilor, au fost înregistrate 610 cereri de carduri pentru muncitori şi 6.205 pentru certificate de înregistrare, din partea românilor şi bulgarilor.
Pe lângă România şi Bulgaria, alte opt ţări cunosc cel mai scăzut nivel al numărului de cereri pentru un loc de muncă în Marea Britanie, de la integrarea lor în UE în 2004, potrivit celui mai recent raport al Ministerului britanic de Interne referitor la imigraţie.
În primele trei luni ale anului 2009 au existat 23.000 de cereri din partea unor muncitori din Polonia, Lituania, Letonia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia şi Cehia, faţă de 48.755 în aceeaşi perioadă a anului 2008. Fenomenul se explică în principal printr-o scădere a cererilor polonezilor, la 12.000 în primul semestru al anului 2009, faţă de 32.000 în aceeaşi perioadă a anului precedent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Potrivit statisticilor, majoritatea muncitorilor care au venit din cele opt ţări din martie 2008 până în martie 2009 sunt tineri, 78 la sută dintre ei având vârste între 18 şi 34 de ani. Dintre cei înregistraţi, 84 la sută muncesc peste 35 de ore pe săptămână.
Datele mai arată că între ianuarie şi martie 2009, 15.840 de persoane care nu aveau dreptul să se afle în Marea Britanie au fost îndepărtate sau au plecat voluntar, faţă de 16.760 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
"Cifrele de astăzi arată că nivelul imigraţiei se echilibrează în condiţiile în care tot mai mulţi est-europeni părăsesc Marea Britanie pentru a se întoarce acasă. Acest lucru sugerează că prosperitatea tot mai mare în Europa de Est post-sovietică nu poate fi decât benefică pe termen lung pentru Marea Britanie", a declarat ministrul Imigraţiei, Phil Woolas.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO