- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (04.07.2018, 17:49)
- Ana Obretin , Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cetăţenii Statelor Unite sărbătoresc Ziua Independenţei. De ce a fost aleasă data de 4 iulie, deşi independenţa fusese declarată mai devreme
Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenţei americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii îşi celebrează valorile naţionale.
Urmărește
1601 afișări
Cetăţenii Statelor Unite sărbătoresc Ziua Independenţei. Cum a fost aleasă data de 4 iulie
Cetăţenii Statelor Unite sărbătoresc Ziua Independenţei
Statele Unite ale Americii sărbătoresc miercuri Ziua Independenţei, după 242 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Marea Britanie, relatează Reuters.
Comemorarea evenimentului istoric are loc anual, în data de 4 iulie, fiind sărbătorit prin focuri de artificii, parade şi concursuri tradiţionale pe teritoriul Statelor Unite.
Printre cele mai importante evenimente de Ziua naţională se numără festivităţile din New York, Washington, Los Angeles, San Francisco şi Boston.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
În New York va fi organizat cel mai mare foc de artificii din ţară, la care vor asista peste trei milioane de spectatori şi 12 milioane de telespectatori. De asemenea, va avea loc şi un concert susţinut de artista americană Kelly Clarkson. În zona rezidenţială Coney Island din New York va fi organizat concursul anual de mâncat hotdog, un eveniment televizat în ultimii 46 de ani.
În Washington, cântăreţul Jimmy Buffett va susţine un concert alături de Orchestra Simfonică Naţională, Temptations, Beach Boys şi Luke Combs. Seara se va termina cu un foc de artificii.
În Los Angeles, autorităţile vor organiza un foc de artificii la Hollywood Bowl şi mai multe concerte.
Cetăţenii din Boston vor sărbători Ziua Naţională printr-un concert al Orchestrei Boston Pops alături de cântăreţul Charles Rivers.
De asemenea, desfăşurarea evenimentelor de Ziua Independenţei este atent monitorizată de către autorităţi, pentru evitarea oricărui posibil incident. Oficialii au declarat că au luat mai multe măsuri de precauţie, dar nu au identificat nicio ameninţare credibilă la desfăşurarea sigură a celebrărilor.
Duminică, un bărbat din Ohio a fost arestat, fiind suspectat de plănuirea unor atacuri cu bombă în timpul festivităţilor din Cleveland.
„Ca întotdeauna, Departamentul Naţional de Securitate Internă îndeamnă cetăţenii să fie vigilenţi şi să raporteze orice activitate suspectă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului, Lesley Fulop.
Ziua în care americanii îşi celebrează valorile naţionale
În 1776, cele 13 colonii americane îşi declarau independenţa de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.
Însă 4 iulie nu este chiar ziua în care Congresul Continental - format din delegaţi ai coloniilor - a decis să declare independenţa, acest lucru întâmplându-se cu două zile înainte, pe 2 iulie 1776.
Nu este nici data la care a izbucnit Revoluţia Americană, care începuse cu un an înainte, în aprilie 1775, potrivit constitutionfacts.com.
Şi nici nu este data la care Thomas Jefferson - considerat unul dintre "părinţii fondatori" ai SUA, devenit al treilea preşedinte al statului (1801-1809) - a scris prima schiţă a Declaraţiei de Independenţă, lucru care s-a întâmplat în iunie 1776. Această Declaraţie de Independenţă a fost semnată pe 2 august 1776 şi trimisă britanicilor în luna noiembrie a aceluiaşi an.
Pe 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declaraţiei de Independenţă, la conceperea căreia s-a lucrat mai multe zile.
Astfel a devenit oficială această dată, care a fost inclusă în Declaraţia de Independenţă, iar copia semnată în august 1776, redactată de mână, poate fi văzută în prezent la Arhivele Naţionale din Washington.
În primii 15-20 de ani după semnarea Declaraţiei de Independenţă, americanii nu au sărbătorit această dată, iar, până în anii 1790, devenise şi un act controversat. Pe de o parte, democraţii republicani admirau Declaraţia de Independenţă şi pe Jefferson, pe de altă parte, federaliştii considerau actul prea franţuzesc şi prea anti-britanic.
În 1817, John Adams - al doilea preşedinte al SUA (1797-1801) - se plângea că America nu era foarte interesată de trecutul ei.
După ce s-a încheiat războiul dintre americani şi britanici, izbucnit în 1812, partidul federalist s-a destrămat şi toate formaţiunile politice din anii 1820 - 1830 se considerau moştenitori ai lui Jefferson şi ai republicanilor democraţi. Au început să circule din nou copii tipărite ale Declaraţiei de Independenţă, cu data de 4 iulie subliniată. Moartea lui Thomas Jefferson şi a lui John Adams pe 4 iulie 1826 a ajutat la promovarea ideii că 4 iulie trebuie sărbătorită ca dată importantă în istoria americanilor.
Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare naţională în 1870, la aproape un secol de la Revoluţia Americană. Tot atunci a fost declarată sărbătoare naţională şi Crăciunul, printre altele.
În prezent, ziua de 4 iulie este marcată prin etalarea steagului american, discursuri politice, ceremonii, parade, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, meciuri de baseball, focuri de artificii şi alte evenimente.
Cu această ocazie, pe mesele americanilor se regăsesc cel mai adesea "hot-dogs" şi hamburgeri, porumb copt, limonadă, bere, pepene roşu şi plăcintă cu mere şi îngheţată.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe