Charles devine Rege. Preia coroana şi averea

Regele Charles al III-lea a moştenit de la mama sa, Regina Elisabeta a II-a, mari întinderi de pământ, proprietăţi regale, bijuterii rare, tablouri şi alte bunuri personale. Castelul ei mult iubit din Balmoral, din Scoţia, unde a murit, îi revine actualului rege.

Urmărește
602 afișări
Imaginea articolului Charles devine Rege. Preia coroana şi averea

MEDIAFAX FOTO

Castelul mult iubit al reginei Elisabeta a II-a, din Balmoral, Scoţia, unde a murit, îi revine acum Regelui Charles. La fel şi cel din Sandringham, în estul Angliei, unde se află ferma de cai de rasă cunoscută sub numele de Royal Studs. Forbes evaluează aceste bunuri personale la 500 de milioane de dolari.

Charles accede la tron beneficiind şi de venitul anual lucrativ pe care l-a primit de la Ducatul de Cornwall, care i-a adus în acest an aproximativ 27 de milioane de dolari şi pe care fiul său cel mare, prinţul William, îl va moşteni acum, potrivit Aleph News.

În calitate de Prinţ de Wales, Charles a lansat mai multe iniţiative pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a promova agricultura ecologică.

Prin intermediul Fundaţiei sale caritabile, pe care o moşteneşte acum fiul cel mare, William, Charles a deţinut cel mai mare brand de alimente organice din Marea Britanie, precum şi un centru de retragere în natură şi un centru de meşteşuguri în Transilvania, care funcţionează fiecare ca pensiuni.

În calitate de nou monarh, Charles preia în proprietate instituţii care gestionează active estimate la 42 de miliarde de dolari, inclusiv unele dintre cele mai faimoase palate regale din lume şi bijuteriile coroanei. Aceste active - care includ Palatul Buckingham, Castelul Windsor şi Turnul Londrei - nu sunt deţinute direct de rege, ci sunt deţinute de monarhul domnitor „în numele Coroanei” pe durata domniei sale. Acestea sunt deţinute pentru succesorii săi şi pentru naţiune, deci nu pot fi vândute.

Dar cel mai valoros activ deţinut de regele Charles este Crown Estate, un vast portofoliu imobiliar cu active nete de 17,5 miliarde de dolari.

Printre aceste proprietăţi se numără Regent Street, principala destinaţie comercială din Londra, precum şi hipodromul Ascot. Întregul profit net al Crown Estate - 361 de milioane de dolari în anul fiscal 2022 - merge către Trezoreria britanică. Dar şi familia regală primeşte o parte: Aceştia primesc o alocaţie de la Trezorerie, cunoscută sub numele de „subvenţia suverană”, egală cu 25% din profitul net pentru anul financiar cu doi ani înainte. În 2022, subvenţia suverană s-a ridicat la 99,6 milioane de dolari, pe baza profitului net al Crown Estate în anul financiar 2019-2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici