- Home
- Externe
- (07.03.2022, 01:24)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Charles Michel, despre instituirea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina: Ar fi considerată drept o intrare a NATO în război, fiind, deci, un risc de izbucnire a celui de-al III-lea Război Mondial"
Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a reafirmat, duminică, opoziţia fermă faţă de impunerea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, avertizând că ar apărea riscul izbucnirii unui război mondial.
Urmărește
1470 afișări
Charles Michel, despre instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina: Ar fi considerată drept o intrare a NATO în război, fiind, deci, un risc de izbucnire a celui de-al III-lea Război Mondial"
"O astfel de acţiune, în circumstanţele actuale, ar fi considerată drept o intrare a NATO în război, fiind, deci, un risc de izbucnire a celui de-al III-lea Război Mondial", a afirmat Charles Michel, într-un interviu acordat postului France Inter.
Întrebat dacă ar trebui luată în serios ameninţarea nucleară proferată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, Charles Michel a răspuns: "Eu cred că toate ameninţările trebuie luate în serios". Totuşi, preşedintele Consiliului European a cerut protejarea valorilor europene pentru care optează Kievul. "Trebuie să tratăm foarte serios ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, este nevoie de protejarea valorilor pe care Ucraina le-a ales", a subliniat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Charles Michel a respins ideea conform căreia sancţiunile masive impuse de Uniunea Europeană asupra Rusiei ar fi un fel de război. "Noi utilizăm instrumentele pe care le avem la dispoziţie. Au fost impuse aceste sancţiuni pentru a face rău regimului, pentru a limita cât mai mult posibil poziţia sa", a argumentat Charles Michel. În urmă cu câteva zile, Charles Michel a cerut Alianţei Nord-Atlantice să nu instituie zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, avertizând că această acţiune ar fi "un pas prea departe".
Şi senatorul republican american Marco Rubio, membru al Comisiei senatoriale pentru Informaţii, a avertizat că instituirea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar genera al III-lea Război Mondial. "Oamenii trebuie să înţeleagă bine ce înseamnă o zonă de interdicţie aeriană. Nu este o regulă pe care o impui şi pe care ar trebui să o respecte toată lumea. Este intenţia de a doborî avioane ale Federaţiei Ruse", a afirmat duminică Marco Rubio, citat de CNN şi de BBC News. Iar senatorul democrat american Christopher Murphy a apreciat că nu ar fi în interesul Statelor Unite sau al ţărilor europene să instituie o astfel de zonă de securitate aeriană. "Acest lucru ar însemna ca cele mai mari superputeri nucleare din lume să intre în război direct una cu cealaltă", a atras atenţia Christopher Murphy.
Miniştrii de Externe din ţările NATO au respins, vineri, cu ocazia reuniunii extraordinare de la Bruxelles, ideea instituirii unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina. "A fost evocat subiectul, iar statele aliate au convenit că nu trebuie să avem avioane NATO în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO la sol, deoarece ne-am putea trezi cu un război total în Europa", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.
La rândul său, secretarul de Stat american, Antony Blinken, a argumentat că instituirea de către NATO a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina ar risca să conducă la un "război total în Europa".
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina. Într-un interviu acordat postului ZDF, Olaf Scholz a insistat că NATO nu trebuie să ajungă la o confruntare militară directă cu Rusia. "Acest lucru ar atrage după sine o escaladare dramatică a situaţiei din Ucraina, ar genera pericole majore. De aceea, nu va exista nicio decizie în sensul implicării statelor NATO la nivel militar", a subliniat Olaf Scholz.
Însă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur decizia Alianţei Nord-Atlantice de a nu institui zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, susţinând că acest lucru arată că NATO nu consideră prioritară "libertatea Europei".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Senator american: O zonă de interdicţie aeriană în Ucraina înseamnă începerea Celui de-al Treilea Război Mondial
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe