Oficialităţile au declarat că focul a fost stins la o oră dupǎ ce a izbucnit, dar a provocat daune materiale însemnate. Răniţii au fost transportaţi la spital, iar poliţia a deschis o anchetă pentru a afla cauzele declanşării incendiului.
Fabrica în care a avut loc incendiul funcţiona fără licenţă de operare. Responsabilul satului Hushi, M. Fang, a declarat, pentru AFP, că atelierul avea permis de funcţionare. Acesta a adăugat că nu ştie dacă uzina trecuse de controlul antiincendiu.
Potrivit unui reprezentant al Camerei de comerţ şi industriei din Hushi, atelierul obţinuse permisul de funcţionare înainte de a se muta în clădirea care a fost cuprinsă de flăcări şi în care dormeau angajaţii. "Iniţial, atelierul era separat de dormitoarele angajaţilor", a spus acesta.
O persoană care lucrează la o staţie de autobuz situată la 200 de metri depărtare de locul accidentului a spus că atelierul a fost reabilitat recent de către patron şi că acolo lucrau sute de persoane.
Incendiile au devenit frecvente în China, în acest an, din cauza sistemelor electrice defecte, a instalaţiilor de încǎlzire neomologate sau a produselor periculoase înmagazinate în condiţii şi locuri necorespunzǎtoare. De asemenea, lipsa pazei în baruri şi discoteci reprezintă un factor important în producerea accidentelor.
Unul din aceste accidente s-a produs în luna septembrie, într-un club de noapte din China, în urma căruia au murit 12 persoane şi alte şase au fost rănite. Incendiul a fost provocat de mai multe artificii aprinse la intrarea în club cu scopul de a crea atmosferă.