China a construit un prototip de reactor nuclear pentru a alimenta un portavion

  • China a construit un prototip de reactor nuclear terestru pentru o navă de război de suprafaţă.
  • Acesta este cel mai clar semn de până acum că Beijingul avansează spre producerea primului portavion cu propulsie nucleară al ţării.
Urmărește
1551 afișări
Imaginea articolului China a construit un prototip de reactor nuclear pentru a alimenta un portavion

China a construit un prototip de reactor nuclear pentru a alimenta un portavion

Potrivit unor imagini din satelit şi a unor documente furnizate de către guvernul chinez agenţiei Associated Press, cercetătorii de la Institutul de Studii Internaţionale din California au ajuns la această concluzie în timp ce investigau un sit montan de lângă oraşul Leshan din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. Aceştia bănuiau că acolo, China construieşte un reactor pentru a produce plutoniu sau tritiu pentru arme.

În realitate, însă, cercetătorii au descoperit că, de fapt, China construieşte un prototip de reactor pentru o navă de război de mari dimensiuni.

În plus, documentele primite de către AP indică faptul că reactorul va fi în curând operational. În prezent, el este găzduit într-o nouă instalaţie construită la locul cunoscut sub numele de Baza 909, care găzduieşte alte şase reactoare care sunt operaţionale, dezafectate sau în construcţie.

Potrivit CNN, mişcarea Chinei de a adăuga portavioane cu propulsie nucleară la flota sa ar fi un pas major în realizarea ambiţiilor sale de a avea o forţă capabilă să opereze în mări îndepărtate de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici