- Home
- Externe
- BEIJING, (20.05.2014, 08:04)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
China a convocat ambasadorul SUA, după inculparea a cinci ofiţeri chinezi pentru spionaj
Ministerul chinez de Externe l-a convocat pe ambasadorul american la Beijing, după inculparea în Statele Unite a cinci ofiţeri din cadrul armatei chineze pentru "pirataj informatic" şi "spionaj informatic", a anunţat marţi agenţia oficială China Nouă, relatează AFP.
Urmărește
367 afișări
China a convocat ambasadorul SUA, după inculparea a cinci ofiţeri chinezi pentru spionaj
Adjunctul ministrului de Externe Zheng Zeguang a transmis luni seara un "protest solemn" din partea Chinei ambasadorului Max Baucus, a precizat agenţia.
Un mare juriu din Pennsylvania (est) a inculpat cinci ofiţeri acuzaţi că au furat, în perioada 2006-2014, secrete comerciale de la firme americane specializate în domeniile energiei solare sau nucleară ori în metalurgie.
Potrivit Washington Post, spionajul informatic chinez provoacă economiei americane pagube cuprinse între 24 şi 120 de miliarde de dolari anual.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Beijingul a reacţionat imediat faţă de inculparea ofiţerilor, denunţând acuzaţii "absurde" care au la bază "fapte fabricate" şi "periclitează cooperarea şi încrederea reciprocă între China şi Statele Unite".
China Nouă a citat marţi un oficial chinez care afirmă că Statele Unite sunt ţara cu cei mai mulţi hackeri în spaţiul cibernetic chinez.
În opinia sa, în perioada cuprinsă între jumătatea lui martie şi jumătatea lui mai "2.077 de reţele de tip cal troian sau servere «botnet» din Statele Unite controlau 1,18 milioane de claculatoare din China".
În aceeaşi perioadă, calculatoare sau adrese IP din Statele Unite au efectuat aproximativ 57.000 de atacuri de tip "backdoor" şi aproximativ 140.000 de tentative de "phishing", care constă, de exemplu, în trimiterea unui e-mail care conţine un program de tip malware cu scopul de a obţine coduri de conexiune.
Existenţa Unităţii 61398, din care fac parte ofiţerii chinezi inculpaţi a fost dezvăluită în februarie 2013 de către firma americană de securitate pe Internet Mandiant, într-un raport asupra amplorii spionajului informatic chinez.
Mandiant a putut să urmărească urma unor atacuri cibernetice până la un imobil de 12 etaje de la periferia oraşului Shanghai, în care se află "sute, poate chiar mii de angajaţi" care muncesc pentru această unitate a armatei chineze. Prin aceste inculpări, justiţia americană aşază "feţe şi nume la tastaturi în Shanghai", a declarat secretarul american al Justiţiei Eric Holder.
Beijingul de plânge de atacuri informatice comise împotriva sa de către Statele Unite, în special în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden despre amploarea colectării de informaţii pe Internet de către NSA - Agenţia americană de informaţii însărcinată cu interceptarea comunicaţiilor.
Pe baza unor documente furnizate de către fostul consultant NSA, presa americană a dezvăluit, la începutul anului, că Agenţia a accesat, timp de ani de zile, de la arhive de e-mail ale gigantului chinez în domeniul telecomunicaţiilor Huawei şi până la documente interne între conducători ai societăţii şi coduri secrete ale produselor firmei.
"China a cerut în mai multe rânduri Statelor Unite să pună capăt (acestor practici), dar ele nu fac niciodată vreo declaraţie despre spionajul lor (...), ca să nu mai vorbim despre prezentarea unor scuze Chinei", a subliniat China Nouă.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe