China a deschis o anchetă ca răspuns la practicile comerciale ale UE în domeniile energiei şi transporturilor

  • China a anunţat miercuri o investigaţie pentru a stabili dacă Uniunea Europeană a adoptat practici comerciale neloiale în anchetarea companiilor chineze care licitează pentru proiecte în blocul comunitar.
  • Investigaţia este cea mai recentă măsură într-un război comercial în curs de desfăşurare între cei doi giganţi economici.
Urmărește
402 afișări
Imaginea articolului China a deschis o anchetă ca răspuns la practicile comerciale ale UE în domeniile energiei şi transporturilor

China a deschis o anchetă ca răspuns la practicile comerciale ale UE în domeniile energiei şi transporturilor

Ancheta se va concentra asupra proiectelor eoliene, fotovoltaice, echipamentelor de securitate şi trenurilor electrice, a transmis Ministerul chinez al Comerţului, potrivit AP.

UE a folosit un nou regulament pentru a investiga companiile care licitează pentru proiecte în cadrul Uniunii Europene. Printre acestea se numără o anchetă pentru a afla dacă subvenţiile chinezeşti oferă companiilor producătoare de turbine eoliene un avantaj neloial în competiţia pentru proiecte în Spania, Grecia, Franţa, România şi Bulgaria.

Ca răspuns la această anchetă, China a acuzat Uniunea Europeană de protecţionism şi de "denaturare nechibzuită" a definiţiei subvenţiilor. UE investighează, de asemenea, companiile chineze care au participat la licitaţia pentru un parc solar de 455 megawaţi în România şi pentru achiziţionarea a 20 de trenuri electrice în Bulgaria.

Ancheta chineză va fi finalizată înainte de 10 ianuarie, cu o posibilă prelungire de trei luni, până în aprilie.

Săptămâna trecută, UE a impus tarife provizorii pentru vehiculele electrice fabricate în China din cauza subvenţiilor care oferă un avantaj neloial producătorilor chinezi de automobile. În replică, China a lansat o anchetă privind exporturile europene de carne de porc.

Atât UE, cât şi Statele Unite sunt îngrijorate că automobilele chinezeşti mai ieftine ar putea copleşi producătorii lor interni şi ar putea duce la concedieri în fabrici. Exporturile auto chineze au crescut cu aproximativ 30% în primele şase luni ale acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici