China a testat o rachetă balistică intercontinentală în Pacific pentru prima dată din 1980

China a lansat miercuri o rachetă balistică intercontinentală în Pacific pentru prima dată din 1980, într-o demonstraţie de forţă menită să alimenteze îngrijorările SUA şi ale vecinilor săi.

Urmărește
204 afișări
Imaginea articolului China a testat o rachetă balistică intercontinentală în Pacific pentru prima dată din 1980

China a testat o rachetă balistică intercontinentală în Pacific pentru prima dată din 1980

China a testat miercuri o rachetă balistică intercontinentală în Oceanul Pacific pentru prima dată în ultimii 44 de ani, relatează Financial Times (FT).

Racheta balistică a fost lansată în cursul dimineţii şi a transportat focos fictive, iar acţiunea a fost un „aranjament de rutină” şi nu a fost îndreptată împotriva niciunei ţări sau ţinte, potrivit ministerului chinez al Apărării.

Testul de miercuri este prima lansare majoră de rachetă a Beijingului de la cele două teste cu arme hipersonice din vara anului 2021, relevă sursa citată.

Acţiunea este interpretată de către observatori drept un mesaj politic, aceştia afirmând că ar putea spori îngrijorarea SUA cu privire la modernizarea armelor nucleare ale Beijingului, scrie FT.

O convorbire telefonică între preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez, Xi Jinping, este aşteptată să aibă loc în următoarele săptămâni.

China şi SUA au început anul trecut discuţii nucleare după o întâlnire între Xi şi Biden, însă China le-a suspendat în iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici