China anunţă că a extins acordul cu Vaticanul privind episcopii

  • Acordul dintre China şi Vatican privind episcopii a fost prelungit. Anunţul a fost făcut de un oficial chinez.
  • Acordul le permite chinezilor să aibă o influenţă asupra deciziilor Vaticanilor privind numirile de episcopi din China.
Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului China anunţă că a extins acordul cu Vaticanul privind episcopii

China anunţă că a extins acordul cu Vaticanul privind episcopii

China şi Vaticanul au convenit să prelungească înţelegerea privind numirea episcopilor în China pentru o perioadă mai lungă de patru ani, a declarat, marţi, Lin Jian, un purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe, potrivit Reuters.

Cele două părţi vor continua să poarte discuţii şi să avanseze în îmbunătăţirea relaţiilor, a declarat Lin Jian într-un briefing de presă. Vaticanul nu a confirmat informaţia.

Acordul dintre Vatican şi guvernul de la Beijing a fost încheiat în 2018 şi de atunci a fost prelungit din doi în doi ani. Acordul le oferă oficialilor chinezi o contribuţie cu privire la numirile de episcopi făcute în China de Papa Francisc.

Documentul urmăreşte să atenueze tensiunile din China dintre o comunitate catolica loială papei şi biserica catolică susţinută de stat.

Luna trecută, la sfârşitul unui turneu în Asia de Sud-Est şi Oceania Papa a spus că rezultatele acordului din 2018 „sunt bune”.

„Sunt mulţumit de dialogul cu China. Lucrăm cu bunăvoinţă”, a spus pontiful.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici